appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Er zijn nog veel meer Saudische vrouwen zoals Rahaf

vrijdag 11 januari 2019, 17:51 uur

Begin deze week verscheen er een noodkreet op Twitter: "Ik ben een Saudisch meisje en ik zit in Thailand. Ik ben bang dat ze me terugsturen. Mijn familie zal me doden."

Dat Twitterbericht, voorzien van filmpjes lijkt de 18-jarige Rahaf Qanun gered te hebben.Want al snel wordt haar verhaal trending topic en krijgt ze een vluchtelingenstatus van de UNCHR. Het is een bijzonder verhaal, maar geen unicum. De afgelopen jaren deden verschillende Saudische vrouwen hetzelfde. Waaronder 1 van Rahaf's beste vriendinnen, de 19-jarige Shahad, die sinds 2 jaar in Zweden woont.

Buitenlandredacteur Sheily Belhaj had de afgelopen week contact met haar en met enkele andere gevluchte Saudische vrouwen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1