appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Kindervragen: Waar komt de taal vandaan?

dinsdag 25 december 2018, 16:03 uur

Ook al hebben kinderen op dit moment vakantie, hun nieuwsgierigheid staat nooit uit. Als bewijs hiervoor nodigen we deze week elke dag een kind uit die een vraag aan een wetenschapper mag stellen. Want achter een antwoord op een kindervraag zit vaak meer dan je zou denken.

Vandaag is het de beurt aan Valerie (10) uit Odijk. Zij vraagt zich af waar de taal vandaan komt. En dat is voor kinderen een belangrijke vraag, want ze kwam het meeste terug in al de inzendingen die we kregen. Het antwoord krijgen we van computationeel taalkundige Jelle Zuidema (Universiteit van Amsterdam).

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1