appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Dijken verdienen zichzelf terug, ook in het buitenland

maandag 31 juli 2017

Dijken, wij kunnen in Nederland niet zonder. En ja, ze zijn duur en ze vragen om onderhoud, maar het geld dat we in dijken stoppen verdienen we ruimschoots terug door de schade die ze voorkomen. 

Voor het eerst hebben wetenschappers nu wereldwijd in kaart gebracht in welke andere gebieden de baten van dijken ook opwegen tegen de kosten ervan. Dat deden ze onder meer met het oog op het veranderende klimaat.

Het onderzoek verscheen zojuist in het vakblad Nature Climate Change en wij praten erover met Philip Ward. Hij is programmaleider mondiale water- en klimaatrisico's aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hij leidde het onderzoek.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1