appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nieuws en Co

Onderzoek na de dood kan levens redden

maandag 5 maart 2018, 16:47 uur

Onderzoek na de dood kan levens redden. Toch gebeurt het véél minder vaak dan een aantal decennia terug. In de jaren zestig werd de helft van de overledenen via een sectie onderzocht. Nu is dat nog maar een paar procent van de bevolking. 

In de tussentijd zijn er ook technieken ontwikkeld waarmee je de doodsoorzaak kunt achterhalen zónder het lichaam open te maken. Met bijvoorbeeld MRI-scans of CT-scans. En voor dat laatste type onderzoek zijn nu richtlijnen verschenen.

Wij praten over deze interessante ontwikkelingen met Willemijn Klein van het Radboud Universitair Medisch Centrum. Zij is als radioloog gespecialiseerd in postmortem radiologie en was voorzitter van de werkgroep die de richtlijn opstelde.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1