appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Wetenschappelijk onderzoek moet beter én vaker worden herhaald

maandag 15 januari 2018, 16:52 uur

Er moet meer geld een aandacht komen om wetenschappelijk onderzoek te herhalen. Want té vaak verdwijnen spectaculaire inzichten als sneeuw voor de zon als wetenschappers onderzoeken opnieuw uitvoeren. 

Dat heeft grote gevolgen voor het vertrouwen in de wetenschap en dus komt de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen vandaag met een advies over herhaalonderzoek. 

Wij praten erover met Johan Mackenbach, voorzitter van de onderzoekscommissie van de KNAW en met Daniël Lakens, psycholoog en universitair docent aan de Universiteit Eindhoven.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1