appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

UMC Utrecht start onderzoek naar behandeling van infecties met bacteriofagen

dinsdag 21 november 2017, 16:45 uur

Bacteriofagen zijn dé oplossing tegen antibioticaresistentie en chronische infecties. Tenminste, die indruk wekt AVROTROS-presentatrice Antoinette Hertsenberg. Bacteriofagen werken als een soort virus voor bacteriën en kunnen ze doden. Hertsenberg maakte er een uitzending over in haar serie 'Dokters van Morgen' en beweert met grote stelligheid dat bacteriofagen de oplossing zijn voor het probleem met antibioticaresidentie.

Sinds Hertsenberg bacteriofagen zo aanprees vragen patiënten in onder meer het UMC Utrecht er dagelijks naar. Artsen zijn terughoudend, maar starten nu toch een onderzoek naar het effect van de zogeheten faagtherapie. Wij praten erover met Marc Bonten, arts-microbioloog aan het UMC Utrecht.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1