appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de zondag

Nieuws en Co

Onderzoek naar mindfulness moet beter

woensdag 8 november 2017, 16:00 uur

Marieke van Vugt, universitair docent kunstmatige intelligentie aan de universiteit Groningen én mindfulness-beoefenaar, maakt zich zorgen. Terwijl mindfulness populairder lijkt te worden, verschijnen er regelmatig studies waaruit zou moeten blijken dat het uitoefenen van de techniek tal van positieve effecten geeft. En hoewel sommige studies een twijfelachtige onderzoeksmethode hebben, vinden ook hun resultaten gemakkelijk hun weg naar de media. Andere resultaten klopt de pers dan soms weer op.

Samen met haar internationale collega's schreef Van Vugt daarom een oproep om mindfulness niet alleen beter te onderzoeken, maar ook om voorzichtig om te springen met de resultaten. Het onderzoek naar mindfulness is immers nog jong.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1