appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Eerste Arabische lhbt-radiozender zendt uit met steun van Nederland

donderdag 21 december 2017, 17:24 uur

Een primeur voor de Arabische wereld: sinds maandag is een Tunesisch radiostation in de lucht dat zich richt op de lhbt-gemeenschap. Shams Radio heet de zender, die 24 uur per dag online is te beluisteren.

Het motto van Shams Radio is dignité et egalité, waardigheid en gelijkheid. De uitzendingen gaan over politieke, economische en sociale onderwerpen met bijzondere aandacht voor lhbt'ers.

Aan het radiostation zit een Nederlands tintje: homorechtenorganisatie Shams kreeg subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken om de zender op te zetten. 

Hoeveel Nederland gaf, wil BuZa niet zeggen. Maar volgens zenderbaas Mounir Baatour gaat het om minder dan 100.000 euro, zegt hij tegen verslaggever Jeroen de Jager in Nieuws en Co.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1