appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Nieuws en Co

Ebola in Congo: moeten we een nieuwe epidemie vrezen?

maandag 15 mei 2017, 16:45 uur

In Congo is weer ebola opgedoken. U weet het misschien nog wel, dat is het virus dat in 2014 een enorme uitbraak veroorzaakte in West-Afrika. Het is zeer besmettelijk, kan bloedingen veroorzaken en kan afhankelijk van het type virus tot 90 procent van de geïnfecteerden doden.

Gisteren maakte de Wereldgezondheidsorganisatie - de WHO - bekend dat daar nu twee nieuwe gevallen van ebola zijn vastgesteld en de WHO houdt 125 mensen in de gaten. Bestaat er kans op een nieuwe grootschalige uitbraak? Wij praten erover met Marion Koopmans, hoogleraar virologie aan het Erasmus MC.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1