appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Nieuws en Co

Hoe ervaar je een hersentumor?

dinsdag 28 maart 2017, 16:02 uur

Met een tumor in je hersenen, heb je dubbele problemen. Je hebt kanker. Maar je hebt die ziekte in het orgaan waarmee je moet verwerken dat je ziek bent. Bij de behandeling moet de arts de kwaliteit van leven van de patiënt nauwlettend in de gaten houden. Maar door wie laat hij -of zij- zich leiden: Gaat hij voor zijn medisch oordeel af op wat de patiënt zegt, of kan hij of zij beter luisteren naar de partner of de naaste familie? 

Jaap Reijneveld is neuroloog bij het VUmc Hersentumorcentrum Amsterdam gaat dit dilemma onderzoeken. De man van Annemie Beuhmer overleed aan zijn hersentumor. Zij vertelt welke impact dit had.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1