appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nieuws en Co

Drenkelingen identificeren aan de Middellandse zee

maandag 27 februari 2017, 17:00 uur

Al meer dan 10.000 migranten vonden de afgelopen 3 jaar de verdrinkingsdood tijdens hun oversteek van de Middellandse zee. Exacte cijfers zijn moeilijk te geven omdat dit de mensen zijn die uit het water zijn gehaald, of op het strand zijn gevonden.

De meeste lichamen hebben geen naam. Van veel drenkelingen is niet bekend wie ze zijn. Dat moet anders, zegt hoogleraar Antropologie Amade M’charek. Ze reisde naar Tunesië om te onderzoeken hoe de identificatie kan worden verbeterd.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1