appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nieuws en Co

Geen fruit kunnen eten omdat je enzymen kapot zijn

dinsdag 7 februari 2017, 16:00 uur

Weet u wat het betekent om een stofwisselingsziekte te hebben? De kans dat u een beeld heeft bij kinderkanker is stukken groter, maar dat is niet helemaal terecht. Jaarlijks krijgen in Nederland zo’n 500 kinderen kanker en worden zo’n 300 tot 800 kinderen een stofwisselingsziekte geboren.

Hans Waterham is hoogleraar functionele genetica van metabole ziekten bij het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Vrijdag pleit hij in zijn oratie voor meer aandacht, erkenning en onderzoeksgeld voor deze ziekten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1