appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Journaliste uit Damascus blikt terug op 7 jaar oorlog

donderdag 15 maart 2018, 18:08 uur

Zeven jaar geleden overheerste in Syrië nog hoop op een nieuwe samenleving en meer vrijheid. Mensen gingen de straat op om te protesteren tegen het regime van president Bashar al Assad.

In heel Syrië zongen mensen toen nog: 'Kom op Bashar, ga weg. De vrijheid staat voor de deur'. 
Maar Assad bleef en is nog steeds. In plaats daarvan brak er een oorlog uit, die vandaag al precies 7 jaar duurt. Een half miljoen Syriërs overleed, 5 miljoen Syriërs vluchtten.

Besan Zarzar was tijdens de revolutie een jonge journaliste. Ze vluchtte naar Nederland toen een collega van haar vermoord werd. Ook hier is Besan journaliste. Ze werkte voor de NTR en freelancet voor de Arabische BBC. In Nieuws & Co blikt ze terug op 7 jaar oorlog.  


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1