appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Amerikaanse Midterms: Tal van primeurs in het Huis van Afgevaardigden

woensdag 7 november 2018

Moslima's, latina's, native American, een homoseksuele gouverneur. Correspondent Arjen over de primeurs van de tussentijdse verkiezingen in Verenigde Staten. Zo was op voorhand al duidelijk dat er een recordaantal vrouwen zou meedoen. Kandidaten uit minderhedengroepen lieten en laten zich luid en duidelijk horen.

En daar is hard voor gewerkt, daar mag wel wat meer aandacht voor zijn en daar zou Nederland nog wat van kunnen leren, betoogt politicoloog Julia Wouters, jarenlang de rechterhand van Asscher en auteur van het boek 'De zijkant van de Macht'. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1