appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Pillen of chillen: kan mindfulness Ritalin vervangen?

vrijdag 9 december 2016, 17:00 uur

Mindfulness - aandachtsgerichte training - kan bij kinderen de klachten van ADHD verlichten. Maar zou het Ritalin ook kunnen vervangen, als behandeling? Dat onderzoeken wetenschappers van de UvA.

Documentairemakers Simon Bunt en Martijn van Beenen volgden het onderzoek in de documentaire 'Pillen of Chillen', die aanstaande zondagmiddag om 15:30 op NPO2 wordt uitgezonden. Wij spreken over het onderzoek met Renée Meppelink, orthopedagoog en promovenda van het onderzoek.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1