appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nieuws en Co

Westen wil van kernenergie af, ontwikkelingslanden zijn er juist in geïnteresseerd

dinsdag 29 november 2016, 16:46 uur

Het Westen stopt met kernenergie, ontwikkelingslanden stappen er juist in. Een opvallende ontwikkeling net nu de kernreactor van Tsjernobyl voor de komende honderd jaar is afgesloten van de buitenwereld met een enorme sarcofaag. Zes jaar werd er aan deze betonnen kist gewerkt en vandaag is hij officieel ‘af’. 

De ramp van Tsjernobyl in 1986 is de grootste kernramp die we kennen. Nog steeds ondervinden mens en omgeving de schade van deze ramp. Willen we nog wel energie die afkomstig is uit kerncentrales? Dat vraagt Lara Rense aan Behnam Taebi, hij is als techniekfilosoof verbonden aan de Technische Universiteit van Delft.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1