appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Koekjes van retourbrood

woensdag 21 september 2016, 16:03 uur

Samen gooien we ieder jaar voor vier miljard euro aan eten weg. Een deel daarvan belandt in de afvalbak in onze eigen keuken. Maar ook bij de productie van ons eten vindt verspilling van grondstoffen plaats. Op de Wageningen Universiteit houdt een onderzoeksgroep zich bezig met het 'verduurzamen van voedselketens'. Toine Timmermans is hiervan de programmamanager. Hij vertelt hoe je minder grondstoffen kunt verspillen tijdens het productieproces van ons eten. 
Marc-Robin Visscher ging op bezoek bij een experimentele bakkerij in Papendrecht waar 'retourbrood', brood dat langer dan 24 uur in de winkel heeft gelegen, gebruikt wordt als grondstof voor koekjes.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1