appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Wetenschap: De geur van chocola

donderdag 14 april 2016, 16:03 uur

Onderzoekers van de Wageningen Universiteit zijn erachter gekomen hoe je de herkomst van chocolade kunt achterhalen. En dat niet alleen. Uit het geurprofiel kun je ook het type cacao-boon afleiden en bekijken of die biologisch is geteeld. Zulk onderzoek kan belangrijk zijn voor het gesjoemel met cacao. Marc-Robin Visscher ging naar Wageningen en werd proefkonijn in een bijzonder smakelijk wetenschappelijk experiment.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1