appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Luister terug

Kenners niet overtuigd van 'nieuwe Rembrandt': 'Commerciële truc'

dinsdag 18 februari 2020

Rembrandtkenners zetten vraagtekens bij de claim van Amerikaanse onderzoekers dat een aan een leerling van Rembrandt toegeschreven schilderij door de meester zelf is gemaakt. De onderzoekers van de New York University (NYU) leiden dat af uit de penseelvoering op het werk, die "volledig" overeen zou komen met andere werken van Rembrandt.

Portret van een jonge vrouw werd in 1961 nagelaten aan het Allentown Art Museum in de Amerikaanse stad Allentown. Twee jaar geleden besloot het museum dat tijd was voor een schoonmaak en restauratie.

Verslaggever Marc-Robin Visscher is voor Nieuws en Co in het Rijksmuseum om meer te weten te komen voor het schilderij. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1