appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Schijf van vijf óók goed voor milieu

woensdag 6 december 2017

Als wij in Nederland met z'n allen qua eetpatroon overstappen op de schijf van vijf, dan is dat niet alleen goed voor onze gezondheid, maar óók voor het milieu. En hetzelfde geldt voor de voedselrichtlijnen van een hele trits andere landen.

Dat blijkt uit onderzoek dat verscheen in vakblad PNAS. Wij praten erover met Jessica Kiefte-de Jong, universitair docent voeding en gezondheid aan Leiden University College en postdoc onderzoeker aan het Erasmus Medisch Centrum.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1