appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Geluidshaat: woedend worden op je collega die een appel eet

vrijdag 3 februari 2017

Boos worden op een collega omdat je hem hoort ademen. Of beginnen te koken van woede als iemand in de bioscoop een zakje chips opentrekt. Het gebeurt mensen met misofonie, oftewel: geluidshaat.

Britse wetenschappers legden mensen met misofonie in de MRI-scanner en zagen dat zij geluiden anders verwerken dan mensen zonder misofonie.

Wij praten erover met Damiaan Denys, afdelingshoofd psychiatrie van het AMC Amsterdam én de psychiater die misofonie als psychiatrische aandoening heeft ontdekt.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1