appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Vakbond: 'Ontgroeningen bij Defensie moeten stoppen'

donderdag 2 november 2017, 18:50 uur

"Het moet afgelopen zijn met ontgroeningen binnen de krijgsmacht", vindt voorzitter Jean Debie van de Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel (VBM). Eerder vandaag bracht De Volkskrant naar buiten dat tussen 2013 en 2015 ernstige misstanden hebben plaatsgevonden op de Oranjekazerne van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen. 

Peter Wijninga, militair deskundige, betreurt de incidenten maar is wél voor ontgroeningen. "Ze zijn functioneel. Van een hele club mensen moet je één groep zien te maken. Het heeft als doelstelling je sterker te maken, zowel fysiek als mentaal." Jean Debie ziet meer in een volwassen en professionele wijze van opleiden. "Daar is geen ontgroening voor nodig."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1