appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Landbouwgrond gericht verbeteren door kennis over bodembacteriën

maandag 27 november 2017

Ze zijn essentieel voor de landbouw, voor ons drinkwater en voor schone lucht: bodembacteriën. Maar we weten bijzonder weinig over ze. Wat zegt een bacteriepopulatie bijvoorbeeld over de over de kwaliteit van de bodem?

Onderzoekers van het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen begrijpen dat weer iets beter en schreven erover in vakblad Nature Microbiology. Belangrijk, want dit maakt veel gerichtere bodemverbetering mogelijk.

Wij praten erover met Wim van der Putten, afdelingshoofd terrestrische ecologie bij het Nederlands Instituut voor Ecologie en hoogleraar functionele biodiversiteit aan de Wageningen Universiteit.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1