appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Red je de kievit met een broedmachine?

donderdag 25 mei 2017

Het gaat niet zo goed met de kieviten in Friesland. In de afgelopen 50 jaar is het aantal weidevogels met zo'n 70% teruggelopen. Een vogelliefhebber haalde kievitseieren van het bouwland en broedde ze - bij wijze van experiment - zelf uit met een broedmachine. Dit is illegaal. Aan het experiment kwam gisteren abrupt een eind. De broedmachine met 13 kuikens en 7 eieren werd in beslag genomen bij een inval van de milieupolitie.
Helpt een initiatief als dit de kievit? Of heeft de kievit andere hulp nodig om in het agrarische landschap van Friesland te kunnen overleven. Hier gaat het gesprek over met Remco de Vries, verslaggever natuur bij Omrop Fryslan en Geert de Snoo, hij is hoogleraar Milieubiologie in Leiden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1