appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Meer ouderdomskwalen bij mensen met hiv: het is een smeulend vuurtje

donderdag 26 januari 2017

Wie met HIV is besmet heeft niet alleen last van het virus en bijbehorend stigma, maar krijgt ook vaker te maken met ouderdomsziekten. Denk aan botontkalking, suikerziekte, kanker en hart- en vaatziekten. Dat komt niet alleen door een risicovolle leefstijl, maar ook door de schade die het virus en de medicijnen in het lichaam hebben aangericht.

Dat concluderen onderzoekers van het Amsterdam Medisch Centrum en het Amsterdam Institute for Global Health and Development. Wij spreken erover met Judith Schouten, die morgen een deel van het onderzoek promoveert.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1