appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Nepnieuws over groepsverkrachting in Den Bosch

woensdag 4 december 2019

Op Twitter is het een trend dat sommige gebruikers bij geweldsincidenten meteen wijzen naar minderheden. Een prominente Twitteraar die daar enthousiast aan meedoet is Forum-politicus Thierry Baudet. Op ironische toon suggereerde hij bijvoorbeeld onterecht dat de verdachten van de groepsverkrachtingen in Den Bosch een buitenlandse afkomst zouden hebben. 

Volgens social media-expert Rudy Bouma (Nieuwsuur) blijft dit soort nepnieuws langer hangen dan de echte feiten die later boven water komen. 


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1