appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Suïcidale jongeren herkennen door online training

maandag 3 april 2017

Wat zijn signalen bij jongeren die zelfmoordgedachten hebben? En hoe kom je met ze in contact? Zo’n tien procent van de jongeren onder de twintig worstelt met zelfmoordgedachten. Docenten maken deze jongeren dagelijks mee een kunnen dus helpen om ze op de radar te krijgen. 

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam ontwikkelden een gratis online training die handvatten biedt om suïcidaliteit bij jongeren te signaleren en te voorkomen. Wij spraken erover met Hans Koot, emeritus hoogleraar ontwikkelingspsychologie aan de VU en een van de makers van de cursus. Én met Margreet van der Veen, studentendecaan aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Zij spreekt geregeld met studenten die met zelfmoordgedachten kampen en ze volgde de online training.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1