appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Luister terug

Lichtgevende bomen en opgevoerde koeien op filmfestival over synthetische biologie

vrijdag 6 oktober 2017

Kun je een koe zo veranderen dat hij minder gras nodig heeft, minder poept maar wel lekker op je bord komt te liggen? Dat is een van de vragen waar synthetische biologie zich mee bezig kan houden.

De natuur technisch veranderen, daar zitten ook allerlei ethische haken en ogen aan. Die komen aan bod in het kunst en filmfestival Synthetische Biologie in de Universiteit Wageningen.

Kunstenaars en wetenschappers filosoferen over mogelijkheden voor de toekomst, zoals lichtgevende bomen die lelijke lantaarnpalen overbodig maken. Maino Remmers trok naar Wageningen en ging kijken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1