appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Syrische gezinnen opgevangen door rijke Rotterdamse familie

maandag 27 februari 2017

Hoe word je als Syrische vluchteling Rotterdammer? Niet lullen, maar poetsen is het motto van de stad en dat is ook de insteek van de Stichting Nieuw Thuis Rotterdam. Een Stichting die gefinancierd wordt door de investeringsmaatschappij van de miljardairsfamilie van der Vorm. Met hun geld worden bijvoorbeeld 200 woningen aangekocht.


Reportageserie

Via een versneld integratieprogramma kunnen de Syrische gezinnen meedoen aan een intensief inburgeringsprogramma. In deze reportageserie gaat Nieuws & Co enkele gezinnen volgen en regelmatig bezoeken. In de eerste aflevering maken de gezinnen kennis met de Stichting Nieuw Thuis Rotterdam.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1