appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Database met neushoorn-dna moet stroperij tegengaan

woensdag 10 januari 2018

De neushoorn staat onder druk, onder meer door stroperij. In een poging de stropers achter de tralies te krijgen, hebben wetenschappers een database opgezet met neushoorn-dna. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld onderschepte hoorns of bloedspetters op kleding linken aan karkassen.

Om de stroperij echt op te rollen is echter veel meer nodig, weet Bram Büscher. Hij is hoogleraar ontwikkelings-sociologie aan de Wageningen Universiteit en doet onderzoek naar de link tussen ontwikkeling en natuurbehoud.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1