appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Inktviskenner en Nieuws en Co laten Dikke Van Dale wijzigen

vrijdag 10 augustus 2018

Inktviskenner Auke-Florian Hiemstra van Naturalis beantwoordde vandaag de kindervraag hoe inktvissen hun tanden poetsen. Daarbij vertelde hij dat inktvissen, in de plaats van tanden een snavel hebben. Sterker nog, dat hadden ze al vele miljoenen jaren eerder dan de vogels. Maar dat ook inktvissen een snavel hebben lees je nergens in de Dikke van Dale terug. Hiemstra zou daar heel graag verandering in zien. 
Ton den Boon, hoofdredacteur van De Dikke Van Dale, heeft sympathie voor de oproep van Hiemstra. Hij belooft aan ons programma de uitleg die bij het woord 'snavel' staat aan te passen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1