appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Naturalis wil botten langnek-dinosaurus naar Leiden halen

Onderzoekers van Naturalis haken aan bij opgravingen naar dinosaurussen in de Amerikaanse staat Wyoming. Ze willen het skelet van een langnek-dinosaurus naar Nederland halen.

Naturalis wil reusachtige langnekdino naar Nederland halen

“Een laag van een berg zit daar helemaal vol met dinobotten. De komende tien jaar zijn we daar nog wel zoet mee”, zegt Anne Schulp, onderzoeker bij Naturalis en hoogleraar paleontologie aan de Universiteit Utrecht, die het Nederlandse deel van de expeditie leidt.

De botten zijn toegedekt door zand en modder. “Het was in de buurt van een drinkplek. Misschien zijn ze in de modder vast komen te zitten, want er zijn heel veel skeletten bij elkaar.”

De onderzoekers zijn twee langnek-dinosaurussen op het spoor. “Het zou leuk zijn als we een grote langnek naar Leiden kunnen halen.” In 2013 legde het museum al de hand op een Tyrannosaurus Rex.

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1