appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nederland Kiest

Presentatoren

Lara Rense

Lara Rense presenteert Nieuws en Co, elke werkdag van 16:00 uur tot 18:30 uur.

Na haar studie sociologie aan de Universiteit van Amsterdam komt Lara Rense in 2002 bij BNR Nieuwsradio terecht. Eerst als nieuwslezer en redacteur, later als presentator. Ook krijgt Lara haar eigen programma Powerlunch. Na een tussenstop bij de Wereldomroep, waar zij een dagelijkse radioshow voor vakantiegangers presenteert, belandt ze in 2009 bij de NOS waar ze samen met Marcel Oosten de ochtendeditie van het NOS Radio 1 Journaal gaat presenteren. Na 4,5 jaar heeft Lara behoefte aan meer uren slaap en stapt ze, op 1 januari 2014, over naar de middageditie. Vanaf 2016 presenteert ze Nieuws en Co (NOS/NTR), elke werkdag van 16:00 uur tot 18:30 uur.

In haar vrije tijd twittert ze graag en geeft ze de cursus ‘Interviewen doe je zo’. Lara: “We hebben als radiopresentatoren een bijzondere opdracht. Radio komt immers binnen via het oor. Er is geen beeld, er zijn slechts woorden, er is geluid. Dat maakt het medium zo mooi, snel en puur, zonder opsmuk.” Uitzendingen waarin nieuws zich plotseling ontwikkelt en draaiboeken overboord gegooid worden vormen voor Lara een hoogtepunt van haar vak: “Het komt op zo’n moment aan op je gevoel voor nieuws, stuurmanskunst, parate kennis en analytisch vermogen.”

Suzanne Bosman

Suzanne Bosman is de presentator van Radio EenVandaag.

Suzanne speelde als kind in Zandvoort met de buurjongen en twee walkietalkies Radio Tour de France na (etappe Wilhelminaweg-Regentesseweg-Van Stolbergweg was een killer). Suzanne luisterde naar Langs de Lijn, met het legendarische duo Koos Postema en Willem Ruis, later naar de Rode Haan en de Avonden van de VPRO. Zover ze zich kan herinneren is radio haar grote liefde. 

Suzanne maakt programma's bij de ziekenomroep en de lokale omroep in Eindhoven en na de Academie voor Journalistiek in Tilburg loopt ze stage bij de Wereldomroep. In 1987 gaat ze aan de slag bij de NOS waar ze bijna twaalf jaar zal werken als redacteur en eindredacteur bij Met Het Oog Op Morgen, intussen presenteert ze ook verschillende programma's voor de NCRV zoals Hier en Nu, het Maandag Morgen Magazine en Praatradio. In 1995 wordt het Radio 1 Journaal opgericht, en Suzanne wordt één van de vaste stemmen. 

Tot 1999. Dan komt de vraag of ze 'anchor' wil worden bij RTL Nieuws. Niet vies van avontuur zegt ze 'ja'. Jarenlang is ze één van de prominente gezichten van het nieuws. Reguliere bulletins en bijzondere uitzendingen bij ingrijpende, grote gebeurtenissen zoals verkiezingen, abdicaties, oorlogen en rampen zoals ' 9 -11', Enschede, de tsunami. "Het moment dat de draaiboeken weggegooid worden en de dynamiek van het nieuws en de verslaggeving de uitzending bepaalt is het mooist, dan moet je improviseren, snel schakelen, blind varen op collega's en op de pieken van je concentratie werken." 

Na 14 jaar is het mooi geweest bij de TV. Ze wil weer radio maken. Per 1 januari is Suzanne terug op NPO Radio 1, bij AVROTROS, als vaste presentator van Radio Een Vandaag.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1