appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

4 redenen om je tuin groener te maken

Henny Radstaak
zondag 1 april 2018 | BNNVARA | Redactie

Auto in de voortuin en tegels in de achtertuin, dat vinden veel mensen de ideale tuin. Vogelkenner en vogelbeschermer Nico de Haan heeft 4 redenen waarom je je tuin groener zou moeten maken.

  1. Beter voor je gezondheid: het vangt fijnstof af. En over mentale gezondheid gesproken: voor kinderen is het veel minder stressvol om in een groene omgeving te spelen.
  2. Vangt meer regen op: om een hoosbui op te kunnen vangen en netjes in je tuin te laten zakken moet je minstens 2/3 van je tuin groen maken.
  3. Een groene tuin met struiken en een mooie border is een vogelparadijs: iedereen profiteert van elkaar met de juiste balans aan bessen, insecten en vogels.
  4. Het helpt de insectenstand hoog te houden, want met de bijen en de vlinders gaat het niet zo goed.

Een stoeptegel er uit en zet er een plant voor in de plaats

Vogelbescherming Nederland

Een meerderheid van de tuinbezitters wil eigenlijk geen tegels in de tuin, maar weet niet goed hoe de tuin dan wél in te richten. Vogelbescherming Nederland gaat zich daarom laten zien met informatiestands in alle filialen van Intratuin. Daar wil Vogelbescherming het winkelend publiek gaan informeren en adviseren over hoe je meer vogels en insecten in je tuin kunt lokken. Natuur is ook in de achtertuinen belangrijk, vindt Vogelbescherming. Dat kan heel eenvoudig beginnen: haal er een stoeptegel uit en zet er een plant voor in de plaats.

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend zijn te beluisteren op NPO Radio1 en dinsdagavond te zien op tv op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter.

Heb jij je tuin al lenteklaar gemaakt?

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1