appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nachtkijkers

Nederlanders beschermen New York tegen het water

maandag 15 januari 2018, 02:00 uur


Nachtkijkers met Edgar Westerhof, deel 2


Nachtkijkers met Edgar Westerhof, deel 1


Hoe bescherm je een wereldstad tegen oprukkend water? Edgar Westerhof is geboren in het rustige Drenthe, maar woont tegenwoordig in New York. Hij houdt zich daar bezig met één van de Nederland's grootste exportproducten: watermanagement. 

In Nachtkijkers vertelde hij over hoe de wereldstad met haar water omgaat. Westerhof werkte onder andere in New York toen de stad getroffen werd door de orkaan Sandy, in 2012. De storm richtte veel schade aan in de wereldstad.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1