appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Miss Podcast

Maak kennis met bijzondere mensen uit de wereld van de muziek, literatuur, film, wetenschap, media, theater en politiek. Een inspirerende Nederlander geeft de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven aan Miss Podcast. In ruil daarvoor krijgt diegene een bestaande podcast kado. Je hoort Milou Brand op maandag- tot en met woensdagnacht. Je hoort Mischa Blok iedere donderdagnacht. Miss Podcast, radio zonder zendmast die ontroert, verwart, doet schaterlachen en bij vlagen volledig ontspoort.

Podcast afleveringen

#311 - Milou in gesprek met Thijs van Holthuijsen

woensdag 21 april 2021, 02:04 uur

Hij maakte een documentaire over depressie maar belooft dat het geen zwaarmoedig gesprek wordt. Thijs van Holthuijsen was puber van zijn vierde tot zijn achtste, werd daarna een ouderskindje en peddelde vorig jaar zeven uur op een surfplank om aandacht te vragen voor depressie.  

#310 - Milou in gesprek met Lucas van Woerkum

dinsdag 20 april 2021, 02:05 uur

In de meeste films is beeld leidend, maar zo niet in die van Lucas van Woerkum. In zijn Symphonic Cinema is het klassieke muziek de baas, of op zijn minst een gelijkwaardige partner voor beeld. Een gesprek over krekels, roeibootjes, de Romantiek en Mahler.

#309 - Mischa in gesprek met Tim Fransen

vrijdag 16 april 2021, 13:47 uur

Speciaal voor alle luisteraars die wel eens een positieve liefdevolle boodschap kunnen gebruiken: filosoof en cabaretier Tim Fransen! Met hoopvolle gospel, de geruststellende woorden van René Gude en een vleugje Donny en Whitney.

#308 - Milou in gesprek met Cathelijne Blok

donderdag 15 april 2021, 02:20 uur

Een kunsthistoricus heeft het in coronajaar 2021 niet makkelijk maar de vermetele Cathelijne Blok slaat zich er doorheen. De baas van feministisch kunstplatform TittyMag over discofeminisme, festivals, Parijs, oude geliefden en, jawel, de Bijbel. Inclusief gratis tips voor de beginnende feminist!

#307 - Milou in gesprek met Arjan Dwarshuis

woensdag 14 april 2021, 02:05 uur

Het schokkende verhaal van een man die al op jonge leeftijd volledig in de ban raakte vogels. Waarschuwing: je barbecue-tuinfeest zal nooit meer hetzelfde zijn.

#306 - Milou in gesprek met Eva Cleven

dinsdag 13 april 2021, 02:10 uur

Ze moet er dan misschien vaak voor op en neer naar Hilversum, maar de presentatrice heeft nog geen seconde spijt van haar verhuizing naar de ruimte en rust van de omgeving Giethoorn. Des te levendiger is deze aflevering: Eva Cleven over tril-eieren in je broekje, vleesetende egels, anticonceptie en meer. 

#304 - Milou in gesprek met Kees Groenteman

donderdag 8 april 2021, 02:00 uur

Hij begon zijn muziekcarrière op zijn negende als grootste fan van Gordon, belandde in een vrolijke veelheid van verschillende bands en speelde in de lievelingsfilm van Milou: Filmpje! Kees Groenteman over de schoonheid van WallMart-muzak, tegenkleuren en synthesizers.

#303 - Milou in gesprek met Titia Hoogendoorn

woensdag 7 april 2021, 02:21 uur

Ze maakt de podcast Polititia en is verder een waslijst aan dingen: actrice, tekenaar, doe-het-zelver, gele tuinbroek-eigenaar, kattenbaas maar vooral: Iets in Wording. Een gesprek over playbackshows, chronisch ziekzijn en het levensgeluk dat voortvloeit uit het hebben van een eigen huis en tuin.

#302 - Milou in gesprek met Karmit Fadaël

dinsdag 6 april 2021, 02:27 uur

Karmit Fadaël is half-Fries, half-Israëlisch en vooral heel hard op naar een doorbraak als componist. En dan ontkom je natuurlijk niet aan Bach. Maar blijft er ook ruimte voor vogeltjes, opwinding, de rattenvanger van Hamelen en Spongebob Squarepants. 

#301 - Hoogtepunten Miss Podcast van maart 2021

donderdag 1 april 2021, 02:01 uur

Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je muzikant Spinvis over zijn werk in het postsorteercentrum, journalist Jort Kelder over Hans van Mierlo en boer Koekoek en recenseert Streetlab-presentator Stijn van Vliet de podcast van Maarten van Rossem. De karaokebokaal gaat deze maand naar podcastmaker en coach Fré Hooft van Huysduynen. Ze nam haar gitaar mee en zong een eigen lied. 

#300 - Milou in gesprek met Jochem Jordaan

woensdag 31 maart 2021, 03:07 uur

Over jonge mensen naar de stembus krijgen, naar school gaan in Bosnië, het briefje van Femke Halsema, hondsbrak liedjes zingen, hoe hij zonder theaterervaring tóch op het podium belandde en tot slot: de Chippendales.

#299 - Milou in gesprek met Jelle van Baardewijk

dinsdag 30 maart 2021, 02:22 uur

Cultuurfilosoof Jelle van Baardewijk over poëzie, de rol van een filosoof in coronatijd, wetenschappelijk activisme, der Panther van Rilke, een goed leven, de woke-cultuur en skateboarden. Van Baardewijk is o.a. lector Bedrijfsethiek aan de hogeschool van Rotterdam en hij presenteert het online programma De Nieuwe Wereld.

#298 - Mischa in gesprek met Michiel Muller

vrijdag 26 maart 2021, 02:00 uur

Natuurlijk heeft de CEO van Picnic volop ondernemerslessen die je ook kunt toepassen in de rest van je leven. Niet afwachten, gewoon beginnen. Als het goed gaat, niet achterover leunen, maar altijd in beweging blijven en risico's opzoeken. En die beren op de weg, die kom je vanzelf tegen als je eenmaal onderweg bent, dus het heeft geen zin om ze van tevoren uit te tekenen.

#297 - Milou in gesprek met Steven Borghouts

donderdag 25 maart 2021, 02:00 uur

Hij fietste van Zandvoort naar Istanbul, portretteert daklozen, is ondernemer & spelende mens met sch en heeft een haat/liefdeverhouding met geluiden. In gesprek over Het Leven met podcast- en fotomaker Steven Borghouts.

#296 - Milou in gesprek met Marcel Bamberg

woensdag 24 maart 2021, 03:40 uur

Ooit presentator, nu een door corona gebroodroofde groot-greenscreenbezitter en professioneel politieke spelletjesspeler. Maar wat hij nou echt is, dat hangt af van het moment waarop je het vraagt. In deze aflevering in de studio: Marcel Bamberg!

#295 - Milou in gesprek met Dahran Çoban

dinsdag 23 maart 2021, 03:01 uur

Ze is strijdbaar én vreedzaam. Ze studeert rechtsfilosofie én wil minister van Onderwijs worden. Liefde is prachtig, maar onafhankelijk blijven ook. Dahran Çoban vertegenwoordigt studerend Nederland als voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg - en in deze ingewikkelde thuisonderwijs-tijd misstaat een sterke voorvrouwe hen zeker niet.

#294 - Mischa in gesprek met Spinvis

vrijdag 19 maart 2021, 02:35 uur

Natuurlijk is een uur veel te kort als je met Spinvis de geluiden uit zijn leven doorneemt. Het ritme van de machines, de muziek van de korte middengolf, de Hawaiiaanse klanken van zijn vader en opa. Verder bespraken we hoe de mensen zijn en het maakplezier, kortom, het leven.

#293 - Milou in gesprek met Jort Kelder

donderdag 18 maart 2021, 03:02 uur

Terwijl de stemmen nog geteld worden bespreekt journalist J.P.W. Kelder de voorlopige uitslagen in de eerste uurtjes van de nacht na een historische verkiezingsdag. Met politieke fragmenten en 30 minuten minder dan gewoonlijk, maar minstens zoveel plezier.

#292 - Milou in gesprek met Reinier van Lanschot

woensdag 17 maart 2021, 02:17 uur

De co-president van Volt maakt de eerste, vroege uurtjes van verkiezingsdag vrij om de geluiden van zijn leven te delen. Reinier van Lanschot, over het gevreesde elite-stempel, gangsterrap in Aerdenhout, angsten negeren en het al dan niet bestaan van een Europese identiteit.

#291 - Milou in gesprek met Laura Bromet

dinsdag 16 maart 2021, 02:13 uur

Na haar studie Nederlands heeft ze romans voorgoed afgezworen en haar man werd met behulp van een konijn bíjna miljonair. Laura Bromet is Tweede Kamerlid voor GroenLinks en neemt nu nummer 4 in op de lijst, dus dat blijft ze waarschijnlijk nog even. Next stop: regeren met GroenLinks.

#289 - Mischa in gesprek met Sidney Smeets

vrijdag 12 maart 2021, 04:10 uur

Als kind wilde hij Luke Skywalker worden. Hij werd strafrechtadvocaat, schrijver, podcastmaker en de nummer 18 op de kandidatenlijst van D66. Een openhartig gesprek over de advocatuur, zijn talent voor moeilijke liefdes en de belangrijke les die hij van Erica Terpstra leerde: optimistisch blijven! Ik liet hem luisteren naar de podcast 'Staakt! Staakt! Staakt!'

#288 - Mischa in gesprek met Mick van Wely

donderdag 11 maart 2021, 02:00 uur

Bach, Liszt, Eek-a-mouse en David Bowie. Dat zijn enkele geluiden uit het leven van deze misdaadjournalist. Hoeveel compassie heeft hij voor gruweldaden en waar ligt de grens tussen integriteit en sensatie?

#287 - Milou in gesprek met Mahir Alkaya

woensdag 10 maart 2021, 02:00 uur

Hij is van kinds af aan al 'politiek actief': met zijn vader naar demonstraties, nu in de Tweede Kamer als nummer 3 op de lijst van de SP. Een gesprek over morele plicht, Turkse dans, petitioneren tegen je ouders en Het Lot met Mahir Alkaya. We recenseerden de podcast Madelon Navigeert.

#286 - Milou in gesprek met Stijn van Vliet

dinsdag 9 maart 2021, 02:30 uur

Stijn van Vliet veroverde nationale faam met Streetlab, een televisieprogramma met drie vrienden. Een gesprek over het inspirerende Jackass, een fabriek in je achtertuin, zingende musjes en liefde op de camping.

#285 - Mischa in gesprek met Stippenlift

vrijdag 5 maart 2021, 02:43 uur

'Een eigen huis, een plek onder de zon en altijd iemand in de buurt die van me houden kon'. Die drie dingen kan hij afvinken, maar toch wou hij dat hij net iets vaker, iets vaker simpelweg gelukkig was. Zijn geluiden? Elvis, The Beach Boys en Britney!

#284 - Milou in gesprek met Fre Hooft van Huysduynen

donderdag 4 maart 2021, 02:05 uur

Een gesprek over een zoektocht, wijsheid, kalasjnikovs in Namibië, de gevangenis in Thailand en een Ministerie van Liefde. Wil je meer weten van deze liefdevol gestoorde vrouw, kijk dan op haar website www.soulservice.org..

#282 - Milou in gesprek met Simon van Teutem

dinsdag 2 maart 2021, 02:18 uur

Hij adviseert studenten om deuren in te trappen, fileert politici waar nodig, houdt 's lands media scherp en betoogt dat wie talent heeft, het moet gebruiken. 't Liefst om de morele plicht te vervullen. Oxford-student Simon van Teutem over leren, liefde en het leven.

#281 - Hoogtepunten Miss Podcast van februari 2021

vrijdag 26 februari 2021, 02:10 uur

Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je historicus Maarten van Rossem over zijn jeugdjaren, schrijver Ronald Giphart over de lessen die hij leerde van Joost Zwagerman en recenseert sportjournalist Henk Spaan een podcast over The Beatles. De karaokebokaal gaat deze maand naar longarts Wanda de Kanter. Ze zingt Rolling in the Deep van Adele.

#280 - Mischa in gesprek met Lucille Werner

donderdag 25 februari 2021, 02:00 uur

Ze heeft geen geheimen, ze heeft geen dubbele bodems en ze vindt zichzelf een ongecompliceerd persoon. Mooie eigenschappen om mee te nemen nu ze de politiek in gaat. Hoewel, ze voelt zich veel meer volksvertegenwoordiger dan politica. Verder bespraken we hoe het leven je genadeloos kan raken en het vervolgens de kunst is om los te durven laten.

#279 - Mischa in gesprek met Lykele Muus

woensdag 24 februari 2021, 02:00 uur

Een tuinhuis waar hij een boek kan schrijven, een hond en een podcast. Dat is de plek waar hij over vijf jaar hoopt te zijn. Ondertussen is hij een blije single ouder die er allesbehalve alleen voor staat, want het ouderschap doet hij samen met zijn ex. Meer aandacht moet er volgens hem komen voor andere gezinsvormen en daarom schreef hij het boek 'Zo kan het dus ook'.

#278 - Mischa in gesprek met Wanda de Kanter

dinsdag 23 februari 2021, 03:15 uur

Het is een lange strijd die ze voert tegen de tabaksindustrie, dus natuurlijk zijn er wel eens momenten van frustratie. Wat ze dan doet? Nóg meer munitie verzamelen en nóg harder haar best doen. Haar geluiden? John Denver, Elvis Presley en Adele!

#277 - Mischa in gesprek met Gijs Groenteman

vrijdag 19 februari 2021, 02:00 uur

Ik vind hem één van de beste interviewers, zelf zou hij graag een betere geïnterviewde worden. Zo iemand die alleen maar in oneliners antwoordt. Verder voelt het medium van de podcast voor hem aan alsof het speciaal voor hem is uitgevonden. Hij wilde een podcast beluisteren buiten zijn eigen bubbel. Het werd de G-spotcast.

#276 - Mischa in gesprek met Streetart Frankey

woensdag 17 februari 2021, 11:51 uur

Als kind waren B.A. van The A-Team en MacGyver zijn helden. Zij konden problemen oplossen door met hun handen iets te maken. Dat doet Frank de Ruwe aka Street Art Frankey nog steeds. Kunst met als doel de glimlach. Een gesprek over maakplezier en over de schoonheid van omwegen.

#275 - Mischa in gesprek met Rikko Voorberg

dinsdag 16 februari 2021, 02:14 uur

Natuurlijk gaat een gesprek met Rikko Voorberg niet over koetjes en kalfjes, maar over het leven, de dood en het geloof. Hoe de vorm soms in de weg kan staan van de boodschap, over de kracht van activisme zonder vooropgezet plan. Zijn belangrijkste boodschap? Heb lief en heb het goed!

#274 - Mischa in gesprek met Babette Labeij

vrijdag 12 februari 2021, 02:01 uur

De droom van zangcoach Babette Labeij was om zelf de nieuwe Madonna te worden. De muziek van Vivaldi en Rob de Nijs kreeg ze van huis uit mee. Toen ze doorhad dat een wereldwijde carrière er niet in zat wilde ze geen zure teleurgestelde zanglerares worden, ze doet er alles aan om mensen hun eigen geluid te laten vinden.

#273 - Babette Labeij recenseert 30 minuten rauw

vrijdag 12 februari 2021, 02:00 uur

Zangcoach Babette Labeij liet ik een podcast luisteren met misschien wel de beste zangeres van Nederland. Glennis Grace werd ondervraagd door Ruud de Wild in 30 minuten rauw.

#272 - Mischa in gesprek met Ronald Giphart

donderdag 11 februari 2021, 02:00 uur

De stem van zijn moeder, Van Kooten en De Bie, de levenslessen van Joost Zwagerman, 'Een mooi liedje' van Acda & De Munnik, The Jam. Het zijn de geluiden uit het leven van schrijver Ronald Giphart die er de moed goed in houdt, ook al slaat de corona om ons het hart en ik hem liet luisteren naar een podcast over de Zwarte Dood.

#271 - Mischa in gesprek met Miluska van 't Lam

woensdag 10 februari 2021, 03:11 uur

De hoofdredacteur van Harper's Bazaar wordt omringd door sterke vrouwen: haar moeder, Diana Vreeland, Audrey Hepburn, Maria Callas en Billie Eilish. Haar levenslessen? Kwetsbaarheid geeft kracht. Mode kan verbinden. En vlinderen leidt uiteindelijk tot die ene liefde!

#269 - Mischa in gesprek met Maarten van Rossem

dinsdag 9 februari 2021, 03:08 uur

Als Maarten van Rossem vergeet om naar de opgedragen podcast te luisteren, dan vergeef je hem dat meteen. Prachtige verhalen, zoals altijd. Waarom het wél leuk is om met hem getrouwd te zijn. Wat hem aan het huilen maakt. Waarom hij soms geboycot wordt (en hij zich hier niet zo druk om maakt)

De schok van de dood van John Lennon was voor hem groter dan de schok van de dood van Maradona. En daarom luisterde Henk Spaan naar deze podcast over Lennon. En over Yoko Ono, die het begin was van het einde van The Beatles.

#268 - Mischa in gesprek met Henk Spaan

vrijdag 5 februari 2021, 02:01 uur

Als de zon scheen voetbalde hij op straat en was hij Ferenc Puskás, als het regende las hij boeken. In zijn werk heeft Henk Spaan deze twee jeugdliefdes kunnen combineren. Het liefst luistert hij naar The Beatles en The Everly Brothers. En hij ziet zichzelf als ironisch, cynisme zonder zwartgalligheid.

#266 - Mischa in gesprek met Nancy Olthoff

donderdag 4 februari 2021, 02:01 uur

Erbij horen, meedoen, je vrolijke zelf zijn. Voor sommige mensen een vanzelfsprekendheid, voor Nancy een overwinning. Nog zo'n overwinning is haar debuutroman 'De Achtbaantester', de boekomslag zag ze al in haar dromen en de knikkers die ze op straat vond, bevestigden dat ze op de goede weg was.

#265 - Nancy Olthoff recenseert Leef je mooiste leven

donderdag 4 februari 2021, 02:00 uur

Ze wilde een boek schrijven en ze deed het. Je doelen bereiken, daar heeft ze dus ervaring mee. Het is één van de vele levenslessen die je als luisteraar kunt opdoen tijdens het luisteren naar deze podcast van Michael Pilarczyk. Is dit een podcast die ze vaker gaat luisteren?

#264 - Mischa in gesprek met Sam Feldt

woensdag 3 februari 2021, 02:01 uur

Op zijn dertiende sleepte hij zijn vader mee naar de Kamer van Koophandel: hij wilde ondernemer worden. En dat is hij nog steeds. Daarnaast maakt hij geweldige muziek. Een mooi gesprek over maken wat je zelf mooi vindt, de harde kant van de muziekindustrie en de kunst van elk jaar opnieuw beginnen, maar wel steeds een treetje hoger.

#263 - Sam Feldt recenseert Fab4Cast

woensdag 3 februari 2021, 02:00 uur

Het was ver voor zijn tijd, maar hij is een enorme Beatles-fan. Dus natuurlijk liet ik hem luisteren naar de Fab4Cast, de aflevering 'Abbey Road voor dummies'!

#262 - Mischa in gesprek met Chris Bajema

dinsdag 2 februari 2021, 02:52 uur

Hij is altijd op zoek naar bijzondere verhalen. En hij vindt ze ook. Gaat er voorzichtig mee om, geeft er een creatieve draai aan, maakt het nét iets mooier en geeft zo'n verhaal vervolgens weer terug aan de eigenaar. We spraken over bruine enveloppen, gele kanarieboekjes, Bach en de magie van een nummer aanvragen bij de radio.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1