appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
Afbeelding

Mangiare!

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa.

Podcast afleveringen

Over vegan, De Groene Bakplaat en Engels Ontbijt

vrijdag 28 juni 2019, 20:53 uur

Antropoloog Roanne van Voorst over haar boek Ooit aten we dieren; Man met de Microfoon Chris Bajema reist klimaatneutraal naar Engeland; kookboekenschrijver en voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreek De Groene Bakplaat van Rukmini Iyer en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Mediterrane en voorjaarskaas

vrijdag 21 juni 2019, 20:37 uur

Jacques Meerman over Mediterraneo; culinair journalist Felix Wilbrink schuift aan; kaaskenner Marike van der Werff proeft voorjaarskaas en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Regula Ysewijn over haar Brits Bakboek; culinair journalist Jacques Hermus over zeevissen op de Malediven; Azië-specialist Soesja Hu proeft zeewier en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.

Presentatie: Petra Possel

Wijnjournalist Esmee Langereis is genomineerd voor de titel Wijnvrouw van het Jaar; Man met de microfoon Chris Bajema reist op klimaatneutrale wijze de wereld rond; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Magisch Maleisisch van Norman Musa en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Kookboekenschrijver en culinair journalist Janneke Vreugdenhil over haar nieuwe boek We Love Groente; culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha over de Ramadan; patissier Hans Heiloo over het tempereren van chocolade en charmante assistente Francien Knorringabespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.

Helmi Smeulders over haar boek Island Vibes - The Joy of Carribean Cooking; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Meals in Minutes van Donal Skehan en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.

Marijne en Liesbeth Thomas over hun Duitse bakboek Back; culinair journalist Jacques Hermus over de terugkeer van de Zuiderzeeharing; wijnschrijver Nicolaas Klei proeft wijn met een laag alcohol-percentage en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mireille Geus over de Surinaamse keuken in haar roman Madame Jeanette; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht rabarber crumble en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht en patissier Cees Holtkamp over de favoriete taart van de koning: hazelnootschuimtaart.
Presentatie: Petra Possel

In Mangiare! van vrijdag 19 april 2019 om 19:30 uur live op NPO Radio 1: Anita Witzier over haar kookboek Zonder Fratsen; culinair journalist Jacques Hermus maakt een salade van onkruid; bier-specialist Rick Kempen  proeft bier in blik en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Chef Iwan Driessen van Rijsel in Amsterdam over de veelzijdigheid van emulsie-sauzen; Man met de microfoon Chris Bajema reist op klimaatneutrale wijze de wereld rond;  chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht waterzooi en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Enver Loke over duurzame chocolade; culinair journalist Bianca Tan schuift aan; kaaskenner  Marike van de Werf proeft schapenkaas en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel
Francien Knorringa.

Iedere vrijdag van 19:30-20:30 op NPO Radio 1

Chef Leonardo Pacenti over De Bijbel van de Italiaanse keuken; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt The Curry Guy - Easy van Dan Toombs en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Dosia Brewer over haar boek Dosia bakt vegan; culinair journalist Jacques Hermus schuift aan; bartender Jeroen Scheerman  proeft cocktails en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Vincent Wijers is kok in een verzorgingshuis; culinair journalist Bianca Tan over eten voor ouderen; olie- en azijnkenner Manfred Meeuwig proeft paté en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Reinier Spreen over De Taal van Smaak; culinair journalist Jacques Hermus schuift aan; patissier-boulanger  Hans Heiloo van The Bakery Institute proeft botercrème en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.

Culinaire duizendpoot Janny van der Heijden over de finale van Heel Holland Bakt en nog veel meer; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt The German Cookbook van Alfons Schuhbeck en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Verslaggever Chris Bajema ging boodschappen doen in Duitsland.
Presentatie: Petra Possel

Chef Dick Soek van de Piloersemaborg in Den Ham (Groningen) over koken met producten uit eigen omgeving; culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha bespreekt haar favoriete vrouwelijke chefs; eigenaar Soesja Dun Hu van Toko Dun Yong in Amsterdam test sambal en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Tv-kok Hugo Kennis over het nieuwe dagelijkse programma op 24Kitchen Wat eten we vandaag?; Man met de microfoon Chris Bajema ging naar restaurant Yerba in Amsterdam waar ze groente als basis kiezen;  chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht pasta bolognese en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Rotterdam! In Verhalenhuis Belvédère op Katendrecht praten we over eten en drinken in de havenstad met: culinair journalist Frank van Dijl (NRC), sterrenchef Erik van Loo (Parkheuvel), eigenaar Alia Azzouzi (Espresso Dates), kaasmaker Marijke Booij (Booij kaasmakers), initiator Linda Malherbe (Verhalenhuis Belvédère), verslaggever Chris Bajema en achter de kachel staat gastkok Fenmei Hu!  Presentatie: Petra Possel

Wil Demandt, chef van het in 2018 gesloten restaurant Bordewijk, over zijn Bourgondische visie op gastronomie; culinair journalist van de noordelijke dagbladen Jacques Hermus zit aan tafel; wijnschrijver Nicolaas Klei test rijke Bourgondische wijnen die niet uit de Bourgogne hoeven te komen en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt de eerste inzending van onze nieuwe wedstrijd Nachteten waarin luisteraar ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Kerst bij Mangiare! Met de deze week door Michelin bekroonde sommelier van het jaar Noël Vanwittenbergh van restaurant Ciel Blue in het Okura Hotel in Amsterdam; en met kookboekenschrijver & culinair journalist Janneke Vreugdenhil over haar kerstdis en haar meest recente kookboeken Solo en Altijd Feest. Team Mangiare verzorgt  het eten: een aperitief van presentator Petra Possel, een hoofdgerecht van charmante assistente Francien Knorringa en het dessert komt van jongste bediende Jannekee Kuijper.
Presentatie: Petra Possel

Kok en programmamaker  Joris Vermeer maakte een tweede seizoen van De Aardappeleters vanaf maandag elke werkdag rond 19 uur te zien op NPO2; Kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt De Kookbijbel van Niki Segnit en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Verslaggever Chris Bajema maakte een reportage over onze nieuwe receptenwedstrijd voor 2019. Charmante assistente Francien Knorringa licht het thema toe.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! - uitzending van 07-12-2018

vrijdag 7 december 2018, 19:30 uur

Mangiare! De wekelijkse talkshow van de NTR op NPO Radio 1 over eten, drinken en het culinaire leven. Petra Possel praat met gasten over actuele onderwerpen en er zijn bijdragen van Chris Bajema (de man met de microfoon), de receptenwedstrijd onder leiding van Francien Knorringa (de charmante assistente) en er wordt gekookt door Jannekee Kuijper (de jongste bediende).

Jonneke de Zeeuw reisde voor Mooncake - het Bakboek dwars door Nederland om te kijken wat hedendaagse Nederlanders zoal bakken; Hassnae Bouazza schrijft op haar blog Aicha Qandisha over haar culinaire avonturen in binnen- en buitenland; en Marike van der Werff van kaashandel Kef test boter.
Presentatie: Petra Possel

Culinair journalist Marcus Polman publiceerde afgelopen maandag de FavorFlav Top 100 en het kookboek De 100 beste gerechten die je gegeten moet hebben; charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een inzending van de wedstrijd Met de Paplepel waarin luisteraars recepten insturen van gerechten die hun vader vroeger maakte; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht polenta en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Jan Paul Schutten over het kinderboek Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden, een heruitgave van Nederland Leest Junior; verslaggever Chris Bajema maakt een reportage over de uitreiking van de Johannes van Damprijs aan Alice Waters; culinair journalist van de noordelijke dagbladen Jacques Hermus over zijn interview met Alice Waters; en olie- en azijndeskundige Manfred Meeuwig test ansjovis.
Presentatie: Petra Possel

Ontwerper Maroeska Metz  werkte haar lievelingsrecepten uit tot het innovatieve kookboek Hoe Dan?! Kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Johannes van Dam - De biografie van Jeroen Thijssen over het leven van de illustere culinair recensent en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt n.a.v. dit boek. Restaurant Lastage kreeg ooit een recensie van Johannes van Dam en verslaggever Chris Bajema onderzoekt de gevolgen daarvan.
Presentatie: Petra Possel

In Mangiare! van vrijdag 26 oktober 2018 om 19:30 op NPO Radio 1: wildplukker Edwin Florès schreef samen met topchef Jonnie Boer het boek Eetbare Paddenstoelen; verslaggever Chris Bajema reist naar Barcelona; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht curry en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Hilary Akers is culinair journalist en kok en van haar hand verschijnt binnnenkort Expert aan tafel; culinair journalist van de noordelijke dagbladen Jacques Hermus schuift ook aan; patissier Hans Heiloo test voor ons drie soorten rauwe chocolade; en charmante assistente Francien Knorringa presenteert een nieuwe inzending voor de wedstrijd Met de paplepel waarin luisteraars recepten insturen van gerechten die hun vader vroeger maakte.
Presentatie: Petra Possel

Filosoof Michiel Korthals schreef het boek Goed Eten omdat het tijd is voor filosofie over ons voedsel; wijnmaker Florien Kleine Snuverink vertelt vanuit de Jura hoe het gaat met de oogst en de verwerking van haar druiven;  kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Het Franse Kookatelier en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! - uitzending van 05-10-2018

vrijdag 5 oktober 2018, 19:00 uur

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa.

Iedere vrijdag van 19:30-20:30 op NPO Radio 1

Mangiare! - uitzending van 28-09-2018

vrijdag 28 september 2018, 19:30 uur

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa.

Voormalig culinair journalist en oesterdeskundige Hein Sas over de oesterstand van het land; verslaggever Chris Bajema onderzoekt het concept ‘all you can eat’ in een seafood restaurant in Rotterdam; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht boeuf bourguignon en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Hoofdredacteur van culinair magazine Bouillon Will Jansen schreef het boek De Zelftemmer of de kok die de mensen aardig kookte, een roman over een gewezen topkok met een geheel eigen kijk op eten; culinair journalist Jacques Hermus is net terug uit Toscane en brengt verslag uit van zijn reis; bier-specialist Rick Kempen proeft drie verschillende kriekbieren; en charmante assistente Francien Knorringa presenteert een nieuwe inzending voor de wedstrijd Met de paplepel waarin luisteraars recepten insturen van gerechten die hun vader vroeger maakte.
Presentatie: Jellie Brouwer

Mangiare! - uitzending van 07-09-2018

vrijdag 7 september 2018, 19:30 uur

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa.

Mangiare! De keuken van Peru - uitzending van 24-08-2018

vrijdag 24 augustus 2018, 19:30 uur

Vrijdagprogramma over eten om je vingers bij af te likken. Petra Possel praat met bijzondere gasten uit de wereld van eten & koken over hun vak. In de studio wordt gekookt en geproefd en verslaggever Chris Bajema gaat voor Mangiare op pad. Elke twee weken op vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur.

De keuken van Piemonte (Noord-Italie). Met Gabrielle Salvatore (vinoloog en sommelier), Nicoletta Tavella (Kookschool La Cucina del Sole) en Melissa Korn (organisator Food Hub, Slow Food Youth Network).

Alles over de Marokkaanse keuken. Met journalist Hassnae Bouazza, kookboekenschrijver Nadia Zerouali, en chef Simo Bouabgha praten we over klassiekers, regionale verschillen en hedendaagse hoogtepunten van de Marokkaanse keuken.
Presentatie: Petra Possel

Alles over de hindoe / hindoestaanse keuken. Met programmamaker en politicus Narsingh Balwantsingh, architect Ashok Bhalotra, en de jonge chef Naresh Ramdjas bespreken we de klassiekers uit deze van oorsprong Indiase keuken die deels via Suriname naar ons land is gekomen.
Presentatie: Petra Possel

Tour de France! Ter gelegenheid van de start van de Tour praten wij over het eten dat bij wielrennen en de Tour hoort. Dat doen we met acteur, lekkerbek en fanatiek wieler-amateur Eric Corton;  culinair journalist Jacques Hermus; en schrijver, columnist en oud Tour-verslaggever Bert Wagendorp. Jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een wielerhistorisch kipgerecht.
Presentatie: Petra Possel

Wildplukker Mark Janssen was een tijdje klant bij de Voedselbank en schreef de Conserveergids, voor zelfvoorzieners, lekkerbekken en verduurzamers; bier-expert Rick Kempen proeft voor ons zomerbier; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Brindisa van Monika Linton en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Chef Estee Strooker schreef het boek Estee kookt - De nieuwe Nederlandse keuken, een kookboek vol klassiekers uit haar jeugd aangevuld met onorthodoxe recepten op basis van oer-Hollandse ingrediënten; culinair journalist Puck Kerkhoven is de koningin van de kliekjes en gaat hiermee live aan de slag; verslaggever Chris Bajema maakte een reportage over het fenomeen bowl food; en charmante assistente Francien Knorringa presenteert een nieuwe inzending voor de wedstrijd Met de paplepel waarin luisteraars recepten insturen van gerechten die hun vader vroeger maakte.
Presentatie: Jellie Brouwer

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1