appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Mangiare!

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa.

Podcast afleveringen

Mangiare! over Wat de boer schaft en pepernoten

vrijdag 22 november 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Varkensboer Jaap Frerichs is de hoofdpersoon in de eerste aflevering van Wat de boer schaft, een podcast van Petra Possel. Charmante assistente Francien Knorringa behandelt de laatste inzending van onze wedstrijd Nachteten en blikt vooruit op de finale van volgende week. Patissier Cees Holtkamp proeft pepernoten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! over Thee en Alain Passard

vrijdag 15 november 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Chef en theesommelier Mariëlla Erkens komt praten over Thee. Culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha schuift aan en kookboekenschrijver en voormalig restaurantcriticus Karin van Munster bespreekt Recepten van Alain Passard. Jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een gerecht uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! over het Gouden Kookboek en pasta calamari

vrijdag 8 november 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Oud-hoofdredacteur van Delicious, Makkie Mulder, is jurylid van het Gouden Kookboek. Chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht pasta calamari en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de Stoofbijbel en wildpaté

vrijdag 1 november 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Julius Jaspers komt over zijn nieuwe boek Stoofbijbel praten, culinair journalist Bianca Tan schuift aan en jager-verzamelaar Ellen Mookhoek proeft wildpaté. De charmante assistente Francien Knorringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de kookboeken Cambodja en Sichuan

vrijdag 25 oktober 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Frank Alberti over zijn boek Cambodja, kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Sichuan van Fuchsia Dunlop. Jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Maison Mari en lemon meringue pie

vrijdag 18 oktober 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Chef en kookboekenschrijver Mari Maris over haar boek Maison Mari, chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht lemon meringue pie en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht. Man met de Microfoon Chris Bajema reist op klimaat-neutrale wijze de wereld rond.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Het Makkelijke Bakboek en Beaujolais Primeur

vrijdag 11 oktober 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Rutger van den Broek over Het Makkelijke Bakboek, culinair journalist Jacques Hermus schuift aan en wijnschrijver Nicolaas Klei proeft Beaujolais Primeur. Charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten, waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de polder en haar eten en drinken

vrijdag 4 oktober 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Alles over het eten en drinken van de Noordoostpolder! Onze keukentafel zetten we neer op de fruitboerderij van Cees Vink in Kraggenburg. Ook te gast zijn chef Paul van Staveren en schrijver en journalist Eva Vriend. Met deze drie nazaten van polderpioniers praten we over de stand van het nieuwe land. Verslaggever Chris Bajema loopt live door de pluktuin van boer Vink.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de kookboeken Eva's Keukenkast en St. John

vrijdag 27 september 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Eva Posthuma de Boer over haar boek Eva’s Keukenkast. Kook- boekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt St. John, het kookboek van Fergus Henderson en Trevor Gulliver. En jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.
Presentatie: Jellie Brouwer

Mangiare! Over Indorock, mosterd en Nachteten

vrijdag 20 september 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Culinair schrijver en foodstylist Vanja van der Leeden over haar boek Indorock. Culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha schuift aan, olie- en azijnkenner Manfred Meeuwig proeft mosterd. En charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten, waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.
Presentatie: Jellie Brouwer

Mangiare! Over Chocolaterie, Nasu Dengaku en Japan

vrijdag 13 september 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Meester-patissier Hidde de Brabander komt vertellen over zijn boek Chocolaterie. Chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht Nasu Dengaku en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht. Man met de Microfoon Chris Bajema reist op klimaat-neutrale wijze naar Japan.

Mangiare! Over Henna Hanina, bladerdeeg en Nachteten

vrijdag 6 september 2019, 19:30 uur

Nadia Zerouali vertelt over haar nieuwe boek Henna Hanina. Culinair journalist Bianca Tan schuift aan. Patissier-boulanger Hans Heiloo leert ons alles over bladerdeeg. En de charmante assistente Francien Knorringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten, waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Moshik Roth en Sobremesa van Sergio Herman

vrijdag 30 augustus 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Sterrenchef Moshik Roth over zijn carrière en zijn ambities. Kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent, Karin van Munster, bespreekt Sobremesa - Mijn Ibiza van Sergio Herman. En jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over bijen, vegetarische burgers en Nachteten

vrijdag 23 augustus 2019, 15:14 uur

In Mangiare! van vrijdag 23 augustus 2019 om 19:30 op NPO Radio 1: imker Nadine Schalk over de bij die met uitsterven wordt bedreigd; culinair journalist Jacques Hermus schuift aan met geitenkaas en chef Jonathan Karpathios proeft vegetarische burgers. Charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de Belgische keuken

vrijdag 16 augustus 2019, 11:23 uur

Met Regula Ysewijn (Jury Bake Off Vlaanderen en auteur Brits Bakboek), Dorien Knockaert (culinair journalist De Standaard) en Wim Ballieu (chef 24 Kitchen Goed gebakken en Streken van Wim) bespreken we wat kenmerkend is voor de Belgische keuken. In deze uitzending ook een verslag vanuit een frietkot nét over de grens van Chris Bajema (Man met de microfoon).

Mangiare! Over de Surinaamse keuken

vrijdag 9 augustus 2019, 12:27 uur

In Mangiare! van vrijdag 9 augustus 2019 om 19:30 uur op NPO Radio 1: Suriname. Met chef en koning van de barbecue Patrick Rechards, comedian Lucinda Sedoc en schrijver Johan Fretz (Onder de Paramariboom) duiken we diep in de Surinaamse keuken .
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de Sardijnse keuken.

donderdag 1 augustus 2019, 10:47 uur

Mangiare! Over de Sardijnse keuken. Met hovenier Luigi Pitzalis, reisorganisator Samuele Pitzalis van Keep Alive Tours en chefkok Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini bespreken we de smaken van het Italiaanse eiland Sardinië.

Mangiare! Over de Libanese keuken

donderdag 25 juli 2019, 15:47 uur

Libanon. Met documentairemaker en journalist Sinan Can, culinair journalist en kookboekenschrijver Merijn Tol en restaurateur Kamal Estephan van restaurant Bayrouth in Amsterdam praten we over klassiekers en hedendaagse hoogtepunten van de Libanese keuken. Man met de microfoon Chris Bajema reist deze keer klimaat-neutraal naar Libanon .
Presentatie: Petra Possel

Mangiare over de joodse keuken

vrijdag 19 juli 2019, 10:12 uur

De joodse keuken. Met kookboekenschrijver en journalist Jigal Krant, koshere cateraar Roland Vos, en schrijver Mirjam Rotenstreich praten we over klassiekers en hedendaagse hoogtepunten van de joodse keuken.
Presentatie: Jellie Brouwer

Mangiare! Over: Portugal, De smaak van Joel en frittata

vrijdag 12 juli 2019, 20:35 uur

Jeroen Jansen over over zijn boek Polvo & Pato; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht frittata en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht; Joël Broekaert over De smaak van Joël (21:10, NPO 2).
Presentatie: Petra Possel

Over Zuid-Afrika, rode wijn en Nachteten

vrijdag 5 juli 2019, 20:49 uur

In Mangiare van vrijdag 5 juli 2019 om 19:30 op NPO Radio 1: Margot Janse over haar werk als chef in Zuid-Afrika, culinair journalist Jacques Hermus schuift aan, wijnschrijver Nicolaas Klei proeft Zuid-Afrikaanse wijn en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.

Over vegan, De Groene Bakplaat en Engels Ontbijt

vrijdag 28 juni 2019, 20:53 uur

Antropoloog Roanne van Voorst over haar boek Ooit aten we dieren; Man met de Microfoon Chris Bajema reist klimaatneutraal naar Engeland; kookboekenschrijver en voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreek De Groene Bakplaat van Rukmini Iyer en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Presentatie: Petra Possel

In Mangiare!van vrijdag 21 juni 2019 om 19:30 uur live op NPO Radio 1

vrijdag 21 juni 2019, 20:37 uur

Jacques Meerman over Mediterraneo; culinair journalist Felix Wilbrink schuift aan; kaaskenner Marike van der Werff proeft voorjaarskaas en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Keuringsdienst specials, nieuwe haring en vignarola.

vrijdag 14 juni 2019, 20:48 uur

Mangiare! Over Keuringsdienst specials, nieuwe haring en vignarola.

Mangiare over Brits Bakboek, zeevissen, zeewier en Nachteten!

vrijdag 7 juni 2019, 20:34 uur

Regula Ysewijn over haar Brits Bakboek; culinair journalist Jacques Hermus over zeevissen op de Malediven; Azië-specialist Soesja Hu proeft zeewier en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.

Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over wijnvrouwen, Suriname en Norman Musa

vrijdag 31 mei 2019, 19:30 uur

Wijnjournalist Esmee Langereis is genomineerd voor de titel Wijnvrouw van het Jaar; Man met de microfoon Chris Bajema reist op klimaatneutrale wijze de wereld rond; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Magisch Maleisisch van Norman Musa en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over We Love Groente, Chocolade tempereren en Nachteten - uitzending 24-05-2019

vrijdag 24 mei 2019, 19:30 uur

Kookboekenschrijver en culinair journalist Janneke Vreugdenhil over haar nieuwe boek We Love Groente; culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha over de Ramadan; patissier Hans Heiloo over het tempereren van chocolade en charmante assistente Francien Knorringabespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.

Mangiare! Over Carribean Cooking, Tel Aviv en Donal Skehan

vrijdag 17 mei 2019, 20:40 uur

Helmi Smeulders over haar boek Island Vibes - The Joy of Carribean Cooking; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Meals in Minutes van Donal Skehan en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.

Mangiare! Over Back, Zuiderzeeharing, Lichte Wijnen en Nachteten, uitzending van 10-5-2019

vrijdag 10 mei 2019, 19:30 uur

Marijne en Liesbeth Thomas over hun Duitse bakboek Back; culinair journalist Jacques Hermus over de terugkeer van de Zuiderzeeharing; wijnschrijver Nicolaas Klei proeft wijn met een laag alcohol-percentage en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Live uit Bergen op Zoom! - uitzending van 03-05-2019

vrijdag 3 mei 2019, 19:30 uur

Asperges, aardbeien, ansjovis en lamsvlees in Bergen Op Zoom! We zitten aan de keukentafel van biologische aspergekweker Cees van Tiggelen in Halsteren. Ook te gast zijn chef en Zuid West TV-kok René Vermeulen van restaurant Het Spuihuis en Lau de Smet van Stichting Behoud Weervisserij. Verslaggever Chris Bajema oogst eigenhandig asperges.

Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Culinaire roman, hazelnootschuimtaart en rabarber crumle - uitzending van 26-04-2019

vrijdag 26 april 2019, 19:30 uur

Mireille Geus over de Surinaamse keuken in haar roman Madame Jeanette; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht rabarber crumble en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht en patissier Cees Holtkamp over de favoriete taart van de koning: hazelnootschuimtaart.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Anita Witzier, salade van onkruid, bier in blik en Nachteten - uitzending van 19-04-2019

vrijdag 19 april 2019, 19:30 uur

In Mangiare! van vrijdag 19 april 2019 om 19:30 uur live op NPO Radio 1: Anita Witzier over haar kookboek Zonder Fratsen; culinair journalist Jacques Hermus maakt een salade van onkruid; bier-specialist Rick Kempen  proeft bier in blik en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Emulsies, Waterzooi en Klimaatneutraal Culireizen - uitzending van 12-04-2019

vrijdag 12 april 2019, 19:30 uur

Chef Iwan Driessen van Rijsel in Amsterdam over de veelzijdigheid van emulsie-sauzen; Man met de microfoon Chris Bajema reist op klimaatneutrale wijze de wereld rond;  chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht waterzooi en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Duurzame chocolade, schapenkaas en Nachteten - uitzending van 05-04-2019

vrijdag 5 april 2019, 19:30 uur

Enver Loke over duurzame chocolade; culinair journalist Bianca Tan schuift aan; kaaskenner  Marike van de Werf proeft schapenkaas en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel
Francien Knorringa.

Iedere vrijdag van 19:30-20:30 op NPO Radio 1

Mangiare! Italiaanse keuken, The Curry Guy en Nachteten - uitzending van 29-03-2019

vrijdag 29 maart 2019, 19:30 uur

Chef Leonardo Pacenti over De Bijbel van de Italiaanse keuken; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt The Curry Guy - Easy van Dan Toombs en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Baru Belanda, kroepoek en de indische keuken - uitzending van 22-03-2019

vrijdag 22 maart 2019, 19:30 uur

Betty Van Bokhoven-Van Enst en Pascal Jalhay over zíjn ode aan de Indische keuken Baru Belanda; culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha bespreekt haar band met de Indische keuken; Azië-specialist Soesja Hu test kroepoek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Zelf kaas maken, klimaatneutrale wereldreis en gebraden kip - uitzending van 15-03-2019

vrijdag 15 maart 2019, 19:30 uur

Nils Koster over zijn boek Kaas uit eigen keuken; Man met de microfoon Chris Bajema reist op klimaatneutrale wijze de wereld rond;  chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht gebraden kip en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Vegan bakken, cocktails en Nachteten - uitzending van 08-03-2019

vrijdag 8 maart 2019, 19:30 uur

Dosia Brewer over haar boek Dosia bakt vegan; culinair journalist Jacques Hermus schuift aan; bartender Jeroen Scheerman  proeft cocktails en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Koffie en Melk - uitzending van 01-03-2019

vrijdag 1 maart 2019, 19:30 uur

Barista Merijn Gijsbers over het Amsterdam Coffee Festival; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Melk van Mark Kurlansky en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Verder blikken we terug op reacties op onze uitzending van vorige week over de keuken in een bejaardentehuis.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over koken voor ouderen, paté en Nachteten - uitzending van 22-02-2019

vrijdag 22 februari 2019, 19:30 uur

Vincent Wijers is kok in een verzorgingshuis; culinair journalist Bianca Tan over eten voor ouderen; olie- en azijnkenner Manfred Meeuwig proeft paté en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Recepten om te overleven, gegrilde kip en Yotam Ottolenghi - uitzending van 15-02-2019

vrijdag 15 februari 2019, 19:30 uur

Yana Foqué over Riccetario Imaginato; culinair journalist en chef Hilary Akers bespreekt gegrilde kip; jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht en verslaggever Chris Bajema spreekt met celebrity-chef Yotam Ottolenghi.
Presentatie: Jellie Brouwer*

*Petra Possel is op vakantie

Mangiare! Over De Taal van Smaak, botercrème en Nachteten - uitzending van 08-02-2019

vrijdag 8 februari 2019, 19:30 uur

Reinier Spreen over De Taal van Smaak; culinair journalist Jacques Hermus schuift aan; patissier-boulanger  Hans Heiloo van The Bakery Institute proeft botercrème en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.

Mangiare! Heel Holland Bakt, The German Cookbook en Duitse boodschappen - uitzending van 01-02-2019

vrijdag 1 februari 2019, 19:30 uur

Culinaire duizendpoot Janny van der Heijden over de finale van Heel Holland Bakt en nog veel meer; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt The German Cookbook van Alfons Schuhbeck en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Verslaggever Chris Bajema ging boodschappen doen in Duitsland.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Noordelijke streekproducten, sambal, vrouwelijke chefs en Nachteten! - uitzending van 25-01-2019

vrijdag 25 januari 2019, 19:30 uur

Chef Dick Soek van de Piloersemaborg in Den Ham (Groningen) over koken met producten uit eigen omgeving; culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha bespreekt haar favoriete vrouwelijke chefs; eigenaar Soesja Dun Hu van Toko Dun Yong in Amsterdam test sambal en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over kook-TV, bolognese-saus en hoofdrol voor groente in restaurant - uitzending van 18-01-2019

vrijdag 18 januari 2019, 19:30 uur

Tv-kok Hugo Kennis over het nieuwe dagelijkse programma op 24Kitchen Wat eten we vandaag?; Man met de microfoon Chris Bajema ging naar restaurant Yerba in Amsterdam waar ze groente als basis kiezen;  chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht pasta bolognese en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! De Rotterdam special - uitzending van 11-01-2019

vrijdag 11 januari 2019, 19:30 uur

Rotterdam! In Verhalenhuis Belvédère op Katendrecht praten we over eten en drinken in de havenstad met: culinair journalist Frank van Dijl (NRC), sterrenchef Erik van Loo (Parkheuvel), eigenaar Alia Azzouzi (Espresso Dates), kaasmaker Marijke Booij (Booij kaasmakers), initiator Linda Malherbe (Verhalenhuis Belvédère), verslaggever Chris Bajema en achter de kachel staat gastkok Fenmei Hu!  Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Bourgondische gastronomie, gebraad en wijnen. En Nachteten deel 1! - uitzending van 04-01-2019

vrijdag 4 januari 2019, 19:30 uur

Wil Demandt, chef van het in 2018 gesloten restaurant Bordewijk, over zijn Bourgondische visie op gastronomie; culinair journalist van de noordelijke dagbladen Jacques Hermus zit aan tafel; wijnschrijver Nicolaas Klei test rijke Bourgondische wijnen die niet uit de Bourgogne hoeven te komen en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt de eerste inzending van onze nieuwe wedstrijd Nachteten waarin luisteraar ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Kerst bij Mangiare! Een diner met Noel Vanwittenbergh en Janneke Vreugdenhil - uitzending van 21-12-2018

vrijdag 21 december 2018, 19:30 uur

Kerst bij Mangiare! Met de deze week door Michelin bekroonde sommelier van het jaar Noël Vanwittenbergh van restaurant Ciel Blue in het Okura Hotel in Amsterdam; en met kookboekenschrijver & culinair journalist Janneke Vreugdenhil over haar kerstdis en haar meest recente kookboeken Solo en Altijd Feest. Team Mangiare verzorgt  het eten: een aperitief van presentator Petra Possel, een hoofdgerecht van charmante assistente Francien Knorringa en het dessert komt van jongste bediende Jannekee Kuijper.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! De Aardappeleters 2, Niki Segnit, Nieuwe Receptenwedstrijd - uitzending van 14-12-2018

vrijdag 14 december 2018, 19:30 uur

Kok en programmamaker  Joris Vermeer maakte een tweede seizoen van De Aardappeleters vanaf maandag elke werkdag rond 19 uur te zien op NPO2; Kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt De Kookbijbel van Niki Segnit en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Verslaggever Chris Bajema maakte een reportage over onze nieuwe receptenwedstrijd voor 2019. Charmante assistente Francien Knorringa licht het thema toe.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! - uitzending van 07-12-2018

vrijdag 7 december 2018, 19:30 uur

Mangiare! De wekelijkse talkshow van de NTR op NPO Radio 1 over eten, drinken en het culinaire leven. Petra Possel praat met gasten over actuele onderwerpen en er zijn bijdragen van Chris Bajema (de man met de microfoon), de receptenwedstrijd onder leiding van Francien Knorringa (de charmante assistente) en er wordt gekookt door Jannekee Kuijper (de jongste bediende).

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1