appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Humberto
Afbeelding

Mangiare!

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa.

Podcast afleveringen

Meesterpatissier en Heel Holland Bakt-jurylid Robèrt van Beckhoven over zijn zomer en de nieuwe reeks van Heel Holland Bakt; docent brood en patisserie Hans Heiloo van het Bakery Institute proeft een selectie uit een half jaar Je bent zelf een taart, waarin luisteraars ons recepten sturen van een bijzondere taart; charmante assistente Francien Knorringa maakt een nieuwe inzending van deze wedstrijd.
Presentatie: Petra Possel

Meneer Wateetons en René Zanderink over Over Inpakken; culinair journalist Hassnae Bouazza over de Franse patissier Cédric Grolet; jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een gerecht uit zijn boek Fruits; en Man Met De Microfoon Chris Bajema met een reportage over Karma Shoarma.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Ruige Kost en Elzas

vrijdag 12 juni 2020, 19:30 uur

Chef Edwin Vinke en zanger Paskal Jakobsen over hun kookboek Ruige Kost; kookboekenschrijver en voormalig restaurantcriticus Karin van Munster bespreekt Elzas van Gérard Goetz en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een gerecht uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over De Wijnboer en pickles

vrijdag 5 juni 2020, 19:30 uur

Charlotte Marres en Olle Swets over hun boek De Wijnboer; specialist Simone van Thull proeft drie verschillende pickles; en Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Je bent zelf een taart waarin luisteraars ons recepten sturen van een bijzondere taart.
Presentatie: Petra Possel

Regula Ysewijn over Pride and Pudding; culinair journalist Hassnae Bouazza over Egyptische falafel; jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht; en Man Met De Microfoon Chris Bajema gaat in zijn reportage uit eten.
Presentatie: Petra Possel

Marie Florence van Es over haar boek De Smaken van Italië; kaaskenner Marike van der Werff over kaas uit vakantielanden; en Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Je bent zelf een taart waarin luisteraars ons recepten sturen van een bijzondere taart.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Midnight Chicken en Mijn Recepten

vrijdag 15 mei 2020, 19:30 uur

Chef London Loy over zijn kookboek Mijn Recepten; kookboekenschrijver en voormalig restaurantcriticus Karin van Munster bespreekt Midnight Chicken van Ella Risbridger en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een gerecht uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Maureen Tan over De Bijbel van de Indonesische Keuken; wijnschrijver Nicolaas Klei proeft drie 'thuiswijnen' en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Je bent zelf een taart waarin luisteraars ons recepten sturen van een bijzondere taart.
Presentatie: Petra Possel

Alma Huisken over Het Groene Kippenboek; chef en culinair journalist Hilary Akers over het Twentieth Century Club Wartime Cookbook (1918); jongste bediende Jannekee Kuijper maakt oatmeal cookies uit dat boek; en Man Met De Microfoon Chris Bajema bestelt in zijn reportage een ontbijt.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over NOSH en topproducten

vrijdag 24 april 2020, 19:30 uur

Esther Erwteman over haar kookboek NOSH; Manfred Meeuwig proeft drie topproducten uit de groothandel en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Je bent zelf een taart waarin luisteraars ons recepten sturen van een bijzondere taart.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over crisiskoken en Falastin

vrijdag 17 april 2020, 19:30 uur

Culinair journalist Mara Grimm over crisiskoken.nl; kookboekenschrijver en voormalig restaurantcriticus Karin van Munster bespreekt Falastin van Ottolenghi's Palestijnse zakenpartner Sami Tamimi & Tara Wigley en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een gerecht uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Slim koken en paasgerechten

vrijdag 10 april 2020, 19:30 uur

Janny van der Heijden over Ovengerechten en Slim koken; banketbakker Cees Holtkamp over zijn favoriete paasgerechten en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Je bent zelf een taart waarin luisteraars ons recepten sturen van een bijzondere taart.
Presentatie: Petra Possel

Mai Nguyen over het kookboek An An; chef en culinair journalist Hilary Akers over wat te doen met al die gehamsterde rijst; jongste bediende Jannekee Kuijper maakt torta di riso; en Man Met De Microfoon Chris Bajema bericht over het effect van de corona-maatregelen op zijn gezin.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over moestuintjes en de Aziatische keuken

vrijdag 27 maart 2020, 19:30 uur

Elbrich Fennema over Het Grote Moestuinierboek; Azië-specialist Soesja Hu proeft noedels en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Je bent zelf een taart waarin luisteraars ons recepten sturen van een bijzondere taart.
Presentatie: Jellie Brouwer

Culinair journalist en programmamaker Joël Broekaert over zijn Proefles met Joël; kookboekenschrijver en voormalig restaurantcriticus Karin van Munster bespreekt Greenfeast van Nigel Slater en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een gerecht uit dit boek, en we delen een fragment uit onze podcast Wat de boer schaft.
Presentatie: Jellie Brouwer

Bartender Tess Posthumus over De Amsterdam Cocktail Week; culinair journalist Jacques Hermus schuift aan; bierschrijver Rick Kempen over vineuze bieren en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Je bent zelf een taart waarin luisteraars ons recepten sturen van een bijzondere taart.
Presentatie: Petra Possel

Vanuit het Bakery Institute in Zaandam praten we een uur lang over het brood van de toekomst en de toekomst van brood. Onze gasten zijn: Hans Heiloo, docent brood, patisserie en ijs bij het Bakery Institute; Joost van Iersel, switchte van de ambtenarij naar zijn eigen bakkerij Stevig Brood in Woerden; en Maxim Rolvink, broodsommelier bij restaurant Wils in Amsterdam. Onze Man Met De Microfoon Chris Bajema laat zich uitleggen hoe je zelf een brood bakt en gaat daarmee live aan de slag.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over boerderij Ús Hôf en gehaktballen

vrijdag 21 februari 2020, 19:30 uur

Michel Pauluis van boerderij Ús Hôf; culinair journalist Hassnae Bouazza schuift aan; olijfolieman én kok Manfred Meeuwig over gehaktballen en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd 'Je bent zelf een taart', waarin luisteraars ons recepten sturen van een bijzondere taart.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Hete pepers en Pardiz

vrijdag 14 februari 2020, 19:30 uur

BBQ-fanaat en kookboekenschrijver Jeroen Hazebroek over Hete Pepers; kookboekenschrijver en voormalig restaurantcriticus Karin van Munster bespreekt Pardiz en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een gerecht uit dit boek, man met de microfoon Chris Bajema reist klimaat-neutraal naar Indonesië.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over kaas met toevoegingen en Sous-vide

vrijdag 7 februari 2020, 19:30 uur

Bas Robben over Sous-Vide; culinair journalist Bianca Tan schuift aan; kaaskenner Marike van der Werff over kaas met toevoegingen en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Je bent zelf een taart waarin luisteraars ons recepten sturen van een bijzondere taart.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over kookboeken en klassieke recepten

vrijdag 31 januari 2020, 19:30 uur

Filmmaker en publicist Beri Shalmashi over het kookboek Taste of Home; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht hachis parmentier en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de Franse keuken en bijzondere taarten

vrijdag 24 januari 2020, 19:30 uur

Karin Luiten over De makkelijke Franse keuken; culinair journalist Jacques Hermus schuift aan; jager-verzamelaar Ellen Mookhoek over reegeit; en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Je bent zelf een taart waarin luisteraars ons recepten sturen van een bijzondere taart.
Presentatie: Ronald Giphart

Twee-sterrenchef Soenil Bahadoer is chef van het jaar 2020 volgens Gault Millau; kookboekenschrijver en voormalig restaurantcriticus Karin van Munster bespreekt Het Zuid-Afrikaanse kookboek en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een gerecht uit dit boek, man met de microfoon Chris Bajema reist klimaat-neutraal naar Litouwen.
Presentatie: Ronald Giphart

Mangiare! Vooruitblik op het culinaire jaar 2020

vrijdag 3 januari 2020, 19:30 uur

In Mangiare! culinair journalist en chef Hilary Akers, wijnschrijver Nicolaas Klei en journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha blikken vooruit op hun culinaire jaar 2020. Charmante assistente Francien Knorringa serveert een passend gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Amsterdamse broodjeszaken en kombucha

vrijdag 20 december 2019, 19:30 uur

Lenno Munnikes komt praten over Amsterdamse broodjeszaken en snackbars in de 20e eeuw. Culinair journalist Bianca Tan schuift aan en Simone van Thull proeft kombucha. Charmante assistente Francien Knorringa start met de kick-off van onze nieuwe wedstrijd voor luisteraars.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over het boek Keukenlab en civet de lapin

vrijdag 13 december 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Kok Eke Mariën en natuurkundige Jan Groenewold komen praten over hun boek Keukenlab. Chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht civet de lapin, jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht. En we spreken een restaurateur over het probleem van de no show.
Presentatie: Petra Possel

Tosao van Coevorden komt praten over De Bijbel van de Japanse Keuken en culinair journalist Jacques Hermus over een ‘nordic’ kerstdiner. Azië-specialist Soesja Hu komt dashi proeven.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! De finale van Nachteten!

vrijdag 29 november 2019, 19:30 uur

In Mangiare! de finale van Nachteten! In de keuken van Mangiare! staan de kandidaten die hun favoriete gerecht voor de nacht voorschotelen aan onze jury, bestaande uit: kookfanaat en lekkerbek Paul de Leeuw, culinair recensent Hiske Versprille en charmante assistente Francien Knorringa. Ondertussen volgt Man met de Microfoon Chris Bajema de wedstrijd in de keuken en begeleidt de kandidaten naar de jurytafel.

Mangiare! Over Wat de boer schaft en pepernoten

vrijdag 22 november 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Varkensboer Jaap Frerichs is de hoofdpersoon in de eerste aflevering van Wat de boer schaft, een podcast van Petra Possel. Charmante assistente Francien Knorringa behandelt de laatste inzending van onze wedstrijd Nachteten en blikt vooruit op de finale van volgende week. Patissier Cees Holtkamp proeft pepernoten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Thee en Alain Passard

vrijdag 15 november 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Chef en theesommelier Mariëlla Erkens komt praten over Thee. Culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha schuift aan en kookboekenschrijver en voormalig restaurantcriticus Karin van Munster bespreekt Recepten van Alain Passard. Jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een gerecht uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over het Gouden Kookboek en pasta calamari

vrijdag 8 november 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Oud-hoofdredacteur van Delicious, Makkie Mulder, is jurylid van het Gouden Kookboek. Chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht pasta calamari en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de Stoofbijbel en wildpaté

vrijdag 1 november 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Julius Jaspers komt over zijn nieuwe boek Stoofbijbel praten, culinair journalist Bianca Tan schuift aan en jager-verzamelaar Ellen Mookhoek proeft wildpaté. De charmante assistente Francien Knorringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de kookboeken Cambodja en Sichuan

vrijdag 25 oktober 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Frank Alberti over zijn boek Cambodja, kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Sichuan van Fuchsia Dunlop. Jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Maison Mari en lemon meringue pie

vrijdag 18 oktober 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Chef en kookboekenschrijver Mari Maris over haar boek Maison Mari, chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht lemon meringue pie en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht. Man met de Microfoon Chris Bajema reist op klimaat-neutrale wijze de wereld rond.
Presentatie: Petra Possel

In Mangiare! Rutger van den Broek over Het Makkelijke Bakboek, culinair journalist Jacques Hermus schuift aan en wijnschrijver Nicolaas Klei proeft Beaujolais Primeur. Charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten, waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de polder en haar eten en drinken

vrijdag 4 oktober 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Alles over het eten en drinken van de Noordoostpolder! Onze keukentafel zetten we neer op de fruitboerderij van Cees Vink in Kraggenburg. Ook te gast zijn chef Paul van Staveren en schrijver en journalist Eva Vriend. Met deze drie nazaten van polderpioniers praten we over de stand van het nieuwe land. Verslaggever Chris Bajema loopt live door de pluktuin van boer Vink.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de kookboeken Eva's Keukenkast en St. John

vrijdag 27 september 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Eva Posthuma de Boer over haar boek Eva’s Keukenkast. Kook- boekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt St. John, het kookboek van Fergus Henderson en Trevor Gulliver. En jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.
Presentatie: Jellie Brouwer

Mangiare! Over Indorock, mosterd en Nachteten

vrijdag 20 september 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Culinair schrijver en foodstylist Vanja van der Leeden over haar boek Indorock. Culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha schuift aan, olie- en azijnkenner Manfred Meeuwig proeft mosterd. En charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten, waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.
Presentatie: Jellie Brouwer

Mangiare! Over Chocolaterie, Nasu Dengaku en Japan

vrijdag 13 september 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Meester-patissier Hidde de Brabander komt vertellen over zijn boek Chocolaterie. Chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht Nasu Dengaku en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht. Man met de Microfoon Chris Bajema reist op klimaat-neutrale wijze naar Japan.

Mangiare! Over Henna Hanina, bladerdeeg en Nachteten

vrijdag 6 september 2019, 19:30 uur

Nadia Zerouali vertelt over haar nieuwe boek Henna Hanina. Culinair journalist Bianca Tan schuift aan. Patissier-boulanger Hans Heiloo leert ons alles over bladerdeeg. En de charmante assistente Francien Knorringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten, waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Moshik Roth en Sobremesa van Sergio Herman

vrijdag 30 augustus 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Sterrenchef Moshik Roth over zijn carrière en zijn ambities. Kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent, Karin van Munster, bespreekt Sobremesa - Mijn Ibiza van Sergio Herman. En jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over bijen, vegetarische burgers en Nachteten

vrijdag 23 augustus 2019, 15:14 uur

In Mangiare! van vrijdag 23 augustus 2019 om 19:30 op NPO Radio 1: imker Nadine Schalk over de bij die met uitsterven wordt bedreigd; culinair journalist Jacques Hermus schuift aan met geitenkaas en chef Jonathan Karpathios proeft vegetarische burgers. Charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de Belgische keuken

vrijdag 16 augustus 2019, 11:23 uur

Met Regula Ysewijn (Jury Bake Off Vlaanderen en auteur Brits Bakboek), Dorien Knockaert (culinair journalist De Standaard) en Wim Ballieu (chef 24 Kitchen Goed gebakken en Streken van Wim) bespreken we wat kenmerkend is voor de Belgische keuken. In deze uitzending ook een verslag vanuit een frietkot nét over de grens van Chris Bajema (Man met de microfoon).

Mangiare! Over de Surinaamse keuken

vrijdag 9 augustus 2019, 12:27 uur

In Mangiare! van vrijdag 9 augustus 2019 om 19:30 uur op NPO Radio 1: Suriname. Met chef en koning van de barbecue Patrick Rechards, comedian Lucinda Sedoc en schrijver Johan Fretz (Onder de Paramariboom) duiken we diep in de Surinaamse keuken .
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de Sardijnse keuken.

donderdag 1 augustus 2019, 10:47 uur

Mangiare! Over de Sardijnse keuken. Met hovenier Luigi Pitzalis, reisorganisator Samuele Pitzalis van Keep Alive Tours en chefkok Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini bespreken we de smaken van het Italiaanse eiland Sardinië.

Mangiare! Over de Libanese keuken

donderdag 25 juli 2019, 15:47 uur

Libanon. Met documentairemaker en journalist Sinan Can, culinair journalist en kookboekenschrijver Merijn Tol en restaurateur Kamal Estephan van restaurant Bayrouth in Amsterdam praten we over klassiekers en hedendaagse hoogtepunten van de Libanese keuken. Man met de microfoon Chris Bajema reist deze keer klimaat-neutraal naar Libanon .
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de joodse keuken

vrijdag 19 juli 2019, 10:12 uur

De joodse keuken. Met kookboekenschrijver en journalist Jigal Krant, koshere cateraar Roland Vos, en schrijver Mirjam Rotenstreich praten we over klassiekers en hedendaagse hoogtepunten van de joodse keuken.
Presentatie: Jellie Brouwer

Jeroen Jansen over over zijn boek Polvo & Pato; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht frittata en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht; Joël Broekaert over De smaak van Joël (21:10, NPO 2).
Presentatie: Petra Possel

Over Zuid-Afrika, rode wijn en Nachteten

vrijdag 5 juli 2019, 20:49 uur

In Mangiare van vrijdag 5 juli 2019 om 19:30 op NPO Radio 1: Margot Janse over haar werk als chef in Zuid-Afrika, culinair journalist Jacques Hermus schuift aan, wijnschrijver Nicolaas Klei proeft Zuid-Afrikaanse wijn en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1