appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Mangiare!

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa. Iedere vrijdag van 19:30-20:30 op NPO Radio 1.

Podcast afleveringen

Mangiare! Over Chocolaterie, Nasu Dengaku en Japan

vrijdag 13 september 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Meester-patissier Hidde de Brabander komt vertellen over zijn boek Chocolaterie. Chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht Nasu Dengaku en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht. Man met de Microfoon Chris Bajema reist op klimaat-neutrale wijze naar Japan.

Mangiare! Over Henna Hanina, bladerdeeg en Nachteten

zaterdag 7 september 2019, 08:53 uur

Nadia Zerouali vertelt over haar nieuwe boek Henna Hanina. Culinair journalist Bianca Tan schuift aan. Patissier-boulanger Hans Heiloo leert ons alles over bladerdeeg. En de charmante assistente Francien Knorringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten, waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Moshik Roth en Sobremesa van Sergio Herman

vrijdag 30 augustus 2019, 19:30 uur

In Mangiare! Sterrenchef Moshik Roth over zijn carrière en zijn ambities. Kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent, Karin van Munster, bespreekt Sobremesa - Mijn Ibiza van Sergio Herman. En jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over bijen, vegetarische burgers en Nachteten

vrijdag 23 augustus 2019, 15:14 uur

In Mangiare! van vrijdag 23 augustus 2019 om 19:30 op NPO Radio 1: imker Nadine Schalk over de bij die met uitsterven wordt bedreigd; culinair journalist Jacques Hermus schuift aan met geitenkaas en chef Jonathan Karpathios proeft vegetarische burgers. Charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de Belgische keuken

vrijdag 16 augustus 2019, 11:23 uur

Met Regula Ysewijn (Jury Bake Off Vlaanderen en auteur Brits Bakboek), Dorien Knockaert (culinair journalist De Standaard) en Wim Ballieu (chef 24 Kitchen Goed gebakken en Streken van Wim) bespreken we wat kenmerkend is voor de Belgische keuken. In deze uitzending ook een verslag vanuit een frietkot nét over de grens van Chris Bajema (Man met de microfoon).

Mangiare! Over de Surinaamse keuken

vrijdag 9 augustus 2019, 12:27 uur

In Mangiare! van vrijdag 9 augustus 2019 om 19:30 uur op NPO Radio 1: Suriname. Met chef en koning van de barbecue Patrick Rechards, comedian Lucinda Sedoc en schrijver Johan Fretz (Onder de Paramariboom) duiken we diep in de Surinaamse keuken .
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over de Sardijnse keuken.

donderdag 1 augustus 2019, 10:47 uur

Mangiare! Over de Sardijnse keuken. Met hovenier Luigi Pitzalis, reisorganisator Samuele Pitzalis van Keep Alive Tours en chefkok Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini bespreken we de smaken van het Italiaanse eiland Sardinië.

Mangiare! Over de Libanese keuken

donderdag 25 juli 2019, 15:47 uur

Libanon. Met documentairemaker en journalist Sinan Can, culinair journalist en kookboekenschrijver Merijn Tol en restaurateur Kamal Estephan van restaurant Bayrouth in Amsterdam praten we over klassiekers en hedendaagse hoogtepunten van de Libanese keuken. Man met de microfoon Chris Bajema reist deze keer klimaat-neutraal naar Libanon .
Presentatie: Petra Possel

Mangiare over de joodse keuken

vrijdag 19 juli 2019, 10:12 uur

De joodse keuken. Met kookboekenschrijver en journalist Jigal Krant, koshere cateraar Roland Vos, en schrijver Mirjam Rotenstreich praten we over klassiekers en hedendaagse hoogtepunten van de joodse keuken.
Presentatie: Jellie Brouwer

Mangiare! Over: Portugal, De smaak van Joel en frittata

vrijdag 12 juli 2019, 20:35 uur

Jeroen Jansen over over zijn boek Polvo & Pato; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht frittata en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht; Joël Broekaert over De smaak van Joël (21:10, NPO 2).
Presentatie: Petra Possel

Over Zuid-Afrika, rode wijn en Nachteten

vrijdag 5 juli 2019, 20:49 uur

In Mangiare van vrijdag 5 juli 2019 om 19:30 op NPO Radio 1: Margot Janse over haar werk als chef in Zuid-Afrika, culinair journalist Jacques Hermus schuift aan, wijnschrijver Nicolaas Klei proeft Zuid-Afrikaanse wijn en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.

Over vegan, De Groene Bakplaat en Engels Ontbijt

vrijdag 28 juni 2019, 20:53 uur

Antropoloog Roanne van Voorst over haar boek Ooit aten we dieren; Man met de Microfoon Chris Bajema reist klimaatneutraal naar Engeland; kookboekenschrijver en voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreek De Groene Bakplaat van Rukmini Iyer en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Presentatie: Petra Possel

In Mangiare!van vrijdag 21 juni 2019 om 19:30 uur live op NPO Radio 1

vrijdag 21 juni 2019, 20:37 uur

Jacques Meerman over Mediterraneo; culinair journalist Felix Wilbrink schuift aan; kaaskenner Marike van der Werff proeft voorjaarskaas en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Keuringsdienst specials, nieuwe haring en vignarola.

vrijdag 14 juni 2019, 20:48 uur

Mangiare! Over Keuringsdienst specials, nieuwe haring en vignarola.

Mangiare over Brits Bakboek, zeevissen, zeewier en Nachteten!

vrijdag 7 juni 2019, 20:34 uur

Regula Ysewijn over haar Brits Bakboek; culinair journalist Jacques Hermus over zeevissen op de Malediven; Azië-specialist Soesja Hu proeft zeewier en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.

Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over wijnvrouwen, Suriname en Norman Musa

vrijdag 31 mei 2019, 19:30 uur

Wijnjournalist Esmee Langereis is genomineerd voor de titel Wijnvrouw van het Jaar; Man met de microfoon Chris Bajema reist op klimaatneutrale wijze de wereld rond; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Magisch Maleisisch van Norman Musa en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over We Love Groente, Chocolade tempereren en Nachteten - uitzending 24-05-2019

vrijdag 24 mei 2019, 19:30 uur

Kookboekenschrijver en culinair journalist Janneke Vreugdenhil over haar nieuwe boek We Love Groente; culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha over de Ramadan; patissier Hans Heiloo over het tempereren van chocolade en charmante assistente Francien Knorringabespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.

Mangiare! Over Carribean Cooking, Tel Aviv en Donal Skehan

vrijdag 17 mei 2019, 20:40 uur

Helmi Smeulders over haar boek Island Vibes - The Joy of Carribean Cooking; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Meals in Minutes van Donal Skehan en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.

Mangiare! Over Back, Zuiderzeeharing, Lichte Wijnen en Nachteten, uitzending van 10-5-2019

vrijdag 10 mei 2019, 19:30 uur

Marijne en Liesbeth Thomas over hun Duitse bakboek Back; culinair journalist Jacques Hermus over de terugkeer van de Zuiderzeeharing; wijnschrijver Nicolaas Klei proeft wijn met een laag alcohol-percentage en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Live uit Bergen op Zoom! - uitzending van 03-05-2019

vrijdag 3 mei 2019, 19:30 uur

Asperges, aardbeien, ansjovis en lamsvlees in Bergen Op Zoom! We zitten aan de keukentafel van biologische aspergekweker Cees van Tiggelen in Halsteren. Ook te gast zijn chef en Zuid West TV-kok René Vermeulen van restaurant Het Spuihuis en Lau de Smet van Stichting Behoud Weervisserij. Verslaggever Chris Bajema oogst eigenhandig asperges.

Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Culinaire roman, hazelnootschuimtaart en rabarber crumle - uitzending van 26-04-2019

vrijdag 26 april 2019, 19:30 uur

Mireille Geus over de Surinaamse keuken in haar roman Madame Jeanette; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht rabarber crumble en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht en patissier Cees Holtkamp over de favoriete taart van de koning: hazelnootschuimtaart.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Anita Witzier, salade van onkruid, bier in blik en Nachteten - uitzending van 19-04-2019

vrijdag 19 april 2019, 19:30 uur

In Mangiare! van vrijdag 19 april 2019 om 19:30 uur live op NPO Radio 1: Anita Witzier over haar kookboek Zonder Fratsen; culinair journalist Jacques Hermus maakt een salade van onkruid; bier-specialist Rick Kempen  proeft bier in blik en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Emulsies, Waterzooi en Klimaatneutraal Culireizen - uitzending van 12-04-2019

vrijdag 12 april 2019, 19:30 uur

Chef Iwan Driessen van Rijsel in Amsterdam over de veelzijdigheid van emulsie-sauzen; Man met de microfoon Chris Bajema reist op klimaatneutrale wijze de wereld rond;  chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht waterzooi en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Duurzame chocolade, schapenkaas en Nachteten - uitzending van 05-04-2019

vrijdag 5 april 2019, 19:30 uur

Enver Loke over duurzame chocolade; culinair journalist Bianca Tan schuift aan; kaaskenner  Marike van de Werf proeft schapenkaas en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel
Francien Knorringa.

Iedere vrijdag van 19:30-20:30 op NPO Radio 1

Mangiare! Italiaanse keuken, The Curry Guy en Nachteten - uitzending van 29-03-2019

vrijdag 29 maart 2019, 19:30 uur

Chef Leonardo Pacenti over De Bijbel van de Italiaanse keuken; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt The Curry Guy - Easy van Dan Toombs en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Baru Belanda, kroepoek en de indische keuken - uitzending van 22-03-2019

vrijdag 22 maart 2019, 19:30 uur

Betty Van Bokhoven-Van Enst en Pascal Jalhay over zíjn ode aan de Indische keuken Baru Belanda; culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha bespreekt haar band met de Indische keuken; Azië-specialist Soesja Hu test kroepoek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Zelf kaas maken, klimaatneutrale wereldreis en gebraden kip - uitzending van 15-03-2019

vrijdag 15 maart 2019, 19:30 uur

Nils Koster over zijn boek Kaas uit eigen keuken; Man met de microfoon Chris Bajema reist op klimaatneutrale wijze de wereld rond;  chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht gebraden kip en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Vegan bakken, cocktails en Nachteten - uitzending van 08-03-2019

vrijdag 8 maart 2019, 19:30 uur

Dosia Brewer over haar boek Dosia bakt vegan; culinair journalist Jacques Hermus schuift aan; bartender Jeroen Scheerman  proeft cocktails en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Koffie en Melk - uitzending van 01-03-2019

vrijdag 1 maart 2019, 19:30 uur

Barista Merijn Gijsbers over het Amsterdam Coffee Festival; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Melk van Mark Kurlansky en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Verder blikken we terug op reacties op onze uitzending van vorige week over de keuken in een bejaardentehuis.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over koken voor ouderen, paté en Nachteten - uitzending van 22-02-2019

vrijdag 22 februari 2019, 19:30 uur

Vincent Wijers is kok in een verzorgingshuis; culinair journalist Bianca Tan over eten voor ouderen; olie- en azijnkenner Manfred Meeuwig proeft paté en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Recepten om te overleven, gegrilde kip en Yotam Ottolenghi - uitzending van 15-02-2019

vrijdag 15 februari 2019, 19:30 uur

Yana Foqué over Riccetario Imaginato; culinair journalist en chef Hilary Akers bespreekt gegrilde kip; jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht en verslaggever Chris Bajema spreekt met celebrity-chef Yotam Ottolenghi.
Presentatie: Jellie Brouwer*

*Petra Possel is op vakantie

Mangiare! Over De Taal van Smaak, botercrème en Nachteten - uitzending van 08-02-2019

vrijdag 8 februari 2019, 19:30 uur

Reinier Spreen over De Taal van Smaak; culinair journalist Jacques Hermus schuift aan; patissier-boulanger  Hans Heiloo van The Bakery Institute proeft botercrème en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.

Mangiare! Heel Holland Bakt, The German Cookbook en Duitse boodschappen - uitzending van 01-02-2019

vrijdag 1 februari 2019, 19:30 uur

Culinaire duizendpoot Janny van der Heijden over de finale van Heel Holland Bakt en nog veel meer; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt The German Cookbook van Alfons Schuhbeck en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Verslaggever Chris Bajema ging boodschappen doen in Duitsland.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Noordelijke streekproducten, sambal, vrouwelijke chefs en Nachteten! - uitzending van 25-01-2019

vrijdag 25 januari 2019, 19:30 uur

Chef Dick Soek van de Piloersemaborg in Den Ham (Groningen) over koken met producten uit eigen omgeving; culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha bespreekt haar favoriete vrouwelijke chefs; eigenaar Soesja Dun Hu van Toko Dun Yong in Amsterdam test sambal en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over kook-TV, bolognese-saus en hoofdrol voor groente in restaurant - uitzending van 18-01-2019

vrijdag 18 januari 2019, 19:30 uur

Tv-kok Hugo Kennis over het nieuwe dagelijkse programma op 24Kitchen Wat eten we vandaag?; Man met de microfoon Chris Bajema ging naar restaurant Yerba in Amsterdam waar ze groente als basis kiezen;  chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht pasta bolognese en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! De Rotterdam special - uitzending van 11-01-2019

vrijdag 11 januari 2019, 19:30 uur

Rotterdam! In Verhalenhuis Belvédère op Katendrecht praten we over eten en drinken in de havenstad met: culinair journalist Frank van Dijl (NRC), sterrenchef Erik van Loo (Parkheuvel), eigenaar Alia Azzouzi (Espresso Dates), kaasmaker Marijke Booij (Booij kaasmakers), initiator Linda Malherbe (Verhalenhuis Belvédère), verslaggever Chris Bajema en achter de kachel staat gastkok Fenmei Hu!  Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Bourgondische gastronomie, gebraad en wijnen. En Nachteten deel 1! - uitzending van 04-01-2019

vrijdag 4 januari 2019, 19:30 uur

Wil Demandt, chef van het in 2018 gesloten restaurant Bordewijk, over zijn Bourgondische visie op gastronomie; culinair journalist van de noordelijke dagbladen Jacques Hermus zit aan tafel; wijnschrijver Nicolaas Klei test rijke Bourgondische wijnen die niet uit de Bourgogne hoeven te komen en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt de eerste inzending van onze nieuwe wedstrijd Nachteten waarin luisteraar ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Kerst bij Mangiare! Een diner met Noel Vanwittenbergh en Janneke Vreugdenhil - uitzending van 21-12-2018

vrijdag 21 december 2018, 19:30 uur

Kerst bij Mangiare! Met de deze week door Michelin bekroonde sommelier van het jaar Noël Vanwittenbergh van restaurant Ciel Blue in het Okura Hotel in Amsterdam; en met kookboekenschrijver & culinair journalist Janneke Vreugdenhil over haar kerstdis en haar meest recente kookboeken Solo en Altijd Feest. Team Mangiare verzorgt  het eten: een aperitief van presentator Petra Possel, een hoofdgerecht van charmante assistente Francien Knorringa en het dessert komt van jongste bediende Jannekee Kuijper.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! De Aardappeleters 2, Niki Segnit, Nieuwe Receptenwedstrijd - uitzending van 14-12-2018

vrijdag 14 december 2018, 19:30 uur

Kok en programmamaker  Joris Vermeer maakte een tweede seizoen van De Aardappeleters vanaf maandag elke werkdag rond 19 uur te zien op NPO2; Kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt De Kookbijbel van Niki Segnit en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Verslaggever Chris Bajema maakte een reportage over onze nieuwe receptenwedstrijd voor 2019. Charmante assistente Francien Knorringa licht het thema toe.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! - uitzending van 07-12-2018

vrijdag 7 december 2018, 19:30 uur

Mangiare! De wekelijkse talkshow van de NTR op NPO Radio 1 over eten, drinken en het culinaire leven. Petra Possel praat met gasten over actuele onderwerpen en er zijn bijdragen van Chris Bajema (de man met de microfoon), de receptenwedstrijd onder leiding van Francien Knorringa (de charmante assistente) en er wordt gekookt door Jannekee Kuijper (de jongste bediende).

Mangiare! Mooncake het Bakboek, Hassnae Bouazza en boter - uitzending van 30-11-2018

vrijdag 30 november 2018, 19:30 uur

Jonneke de Zeeuw reisde voor Mooncake - het Bakboek dwars door Nederland om te kijken wat hedendaagse Nederlanders zoal bakken; Hassnae Bouazza schrijft op haar blog Aicha Qandisha over haar culinaire avonturen in binnen- en buitenland; en Marike van der Werff van kaashandel Kef test boter.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! De 100 beste gerechten; polenta en Met de Paplepel - uitzending van 23-11-2018

vrijdag 23 november 2018, 19:30 uur

Culinair journalist Marcus Polman publiceerde afgelopen maandag de FavorFlav Top 100 en het kookboek De 100 beste gerechten die je gegeten moet hebben; charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een inzending van de wedstrijd Met de Paplepel waarin luisteraars recepten insturen van gerechten die hun vader vroeger maakte; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht polenta en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Graaf Sandwich, Alice Waters en ansjovis - uitzending van 16-11-2018

vrijdag 16 november 2018, 19:30 uur

Jan Paul Schutten over het kinderboek Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden, een heruitgave van Nederland Leest Junior; verslaggever Chris Bajema maakt een reportage over de uitreiking van de Johannes van Damprijs aan Alice Waters; culinair journalist van de noordelijke dagbladen Jacques Hermus over zijn interview met Alice Waters; en olie- en azijndeskundige Manfred Meeuwig test ansjovis.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Maroeska Metz, biografie Johannes van Dam, Karin van Munster - uitzending van 02-11-2018

vrijdag 2 november 2018, 19:30 uur

Ontwerper Maroeska Metz  werkte haar lievelingsrecepten uit tot het innovatieve kookboek Hoe Dan?! Kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Johannes van Dam - De biografie van Jeroen Thijssen over het leven van de illustere culinair recensent en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt n.a.v. dit boek. Restaurant Lastage kreeg ooit een recensie van Johannes van Dam en verslaggever Chris Bajema onderzoekt de gevolgen daarvan.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Eetbare paddenstoelen, Barcelona en curry - uitzending van 26-10-2018

vrijdag 26 oktober 2018, 19:30 uur

In Mangiare! van vrijdag 26 oktober 2018 om 19:30 op NPO Radio 1: wildplukker Edwin Florès schreef samen met topchef Jonnie Boer het boek Eetbare Paddenstoelen; verslaggever Chris Bajema reist naar Barcelona; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht curry en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Hilary Akers, Jacques Hermus, Hans Heiloo en De Paplepel - uitzending van 19-10-2018

vrijdag 19 oktober 2018, 19:30 uur

Hilary Akers is culinair journalist en kok en van haar hand verschijnt binnnenkort Expert aan tafel; culinair journalist van de noordelijke dagbladen Jacques Hermus schuift ook aan; patissier Hans Heiloo test voor ons drie soorten rauwe chocolade; en charmante assistente Francien Knorringa presenteert een nieuwe inzending voor de wedstrijd Met de paplepel waarin luisteraars recepten insturen van gerechten die hun vader vroeger maakte.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Goed Eten, druivenoogst Jura en Het Franse Kookatelier - uitzending van 12-10-2018

vrijdag 12 oktober 2018, 19:30 uur

Filosoof Michiel Korthals schreef het boek Goed Eten omdat het tijd is voor filosofie over ons voedsel; wijnmaker Florien Kleine Snuverink vertelt vanuit de Jura hoe het gaat met de oogst en de verwerking van haar druiven;  kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Het Franse Kookatelier en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.
Presentatie: Petra Possel

Mangiare! - uitzending van 05-10-2018

vrijdag 5 oktober 2018, 19:00 uur

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa.

Iedere vrijdag van 19:30-20:30 op NPO Radio 1

Mangiare! - uitzending van 28-09-2018

vrijdag 28 september 2018, 19:30 uur

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa.

Mangiare! Oesters, all you can eat en boeuf bourguignon - uitzending van 21-09-2018

vrijdag 21 september 2018, 19:30 uur

Voormalig culinair journalist en oesterdeskundige Hein Sas over de oesterstand van het land; verslaggever Chris Bajema onderzoekt het concept ‘all you can eat’ in een seafood restaurant in Rotterdam; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht boeuf bourguignon en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt dit gerecht.
Presentatie: Petra Possel

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1