appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Lijn 1

Gelooft u nog in eerlijk voedsel? (Amsterdam)

dinsdag 16 oktober 2012, 10:30 uur

AMSTERDAM - Oosterdok. We leven in een samenleving die in toenemende mate is gericht op snel, veel, makkelijk en goedkoop voedsel. Consumenten beseffen nauwelijks welke de lange reis een product aflegt en onder welke omstandigheden het geproduceerd wordt, voordat het op ons bord terechtkomt. Neem een voorbeeld aan de salmonella-zalm van Van Foppen dat uit Griekenland afkomstig is. We kopen deze zalm, eten het op zonder stil te staan hoe het is gemaakt en welke additieven er aan worden toegevoegd alvorens de vis weer richting Nederland wordt verscheept. Weet u nog waar uw favoriete mango vandaan komt? Of de smakelijke bloemkool van de groenteboer om de hoek? Vertrouwen wij de voedselindustrie teveel en zijn wij te lui om te willen weten hoe ons voedsel wordt gemaakt. Hoe eerlijk is ons eten nog?

In de uitzending praat Naeeda met Prof. dr. Louise O. Fresco, landbouw- en voedseldeskundige en schrijfster van het zojuist verschenen boek: Hamburgers in het Paradijs. Kan het u nog wat schelen of uw voedsel eerlijk gemaakt is? Laat het ons weten in Lijn1.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1