appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Lijn 1

Big Data, vloek of zegen? (Eindhoven)

maandag 2 december 2013, 10:30 uur

Eindhoven - Technische Universiteit. Google, Twitter, Facebook, we zijn altijd en overal online en hierdoor neemt de hoeveelheid data exponentieel toe. Deze ongeordende gegevens worden opgeslagen om vervolgens informatie uit te halen. Maar welke informatie is te halen uit deze databrij? Wat wordt er geanalyseerd? Wie beheert die informatie? Wie verdiend eraan? En wat verteld die data over ons? In Eindhoven wordt vandaag een Data Science Centrum geopend om in te spelen op de groeiende behoefte aan kennis en kunde om grote hoeveelheden digitale gegevens te analyseren.

Naeeda praat hierover met professor Wil van der Aalst, hoogleraar informatica aan de TU/e, Rinie van Est, onderzoeker aan het Rathenau Instituut in Den Haag en Dimitri Tokmetzis historicus en datajournalist o.a. voor De Correspondent.

Is Big Data een vloek of een zegen? Wordt onze maatschappij er beter door? Of moeten we ons zorgen maken over alle informatie die we digitaal achterlaten? Reageer via Twitter, Facebook, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel vanaf half elf met 0800-1121!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1