appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Presentator: Margje Fikse

Luister terug

De Björn Kuipers van het ijs

vrijdag 10 mei 2019

Na een mislukt WK op het derde niveau degradeerden de Nederlandse ijshockeymannen vorige week nóg een klasse. Nee, Oranje is er zeker niet bij op het WK voor A-landen, dat vandaag in Slowakije begint.

Toch staat er tussen de sterren van toplanden als Rusland, de VS en Zweden één Nederlander: scheidsrechter Joep Leermakers.

Om daar in kenmerkend zwart-wit gestreepte outfit te kunnen staan, heeft de Tilburger hard moet trainen. Heel hard. Eline de Zeeuw zocht 'de Björn Kuipers van het ijshockey' op bij een van zijn laatste trainingen voor het WK.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1