appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Presentator: Wisselende presentatie

De roots van FC Groningen-spits Remco Balk

dinsdag 12 januari 2021

In de eerste weken van januari laten we in Langs de Lijn En Omstreken met regelmaat voetballers de revue passeren die de eerste competitiehelft indruk hebben gemaakt. Vandaag een tiener die namens FC Groningen de matchwinner werd tegen Ajax. Remco Balk is een kind van de club, vanaf z'n 11de speelde hij in de Groningse jeugdelftallen. Balk is ook een kind van de streek. Geboren en getogen in Zuidhorn, op zo'n 10 kilometer van de grote stad. Het was in Zuidhorn waar hij zijn eerste voetbalervaring opdeed. Edwin Cornelissen trof Balk op de plek waar het allemaal begon.

Het is wel de vraag of zijn voetbaltoekomst ook bij FC Groningen ligt. De club heeft een aanbieding voor een nieuw contract ingetrokken omdat onderhandelingen vooralsnog op niets uitliepen. Naar verluidt heeft FC Utrecht interesse in de aanvaller.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1