appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Arno Kamminga verkoos trainingsbad boven Swimming League

De crème de la crème van het internationale zwemmen vertoefde zes weken in Hongarije voor een lucratief zwemtoernooi, de International Swimming League. Leven in een bubbel, met alleen een hotel en een zwembad dat van alle toeters en bellen was voorzien. Maar niet iedereen zwichtte voor de verlokkingen van het commerciële festijn, een van de weinige internationale krachtmetingen in dit corona-jaar. Arno Kamminga, wereldtopper op de schoolslagnummers, legde aanbiedingen om te starten in de ISL naast zich neer. Hij richt zich op het Olympische jaar 2021 en gaf de voorkeur aan het trainingsbad.

Volgende week zwemt Arno Kamminga weer een wedstrijd, de Rotterdam Qualification Meet, waar Olympische tickets te verdienen zijn. Maar daar kan Kamminga vrijuit racen. Hij heeft zijn startbewijzen voor de Spelen al op zak.  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1