appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Presentator: Wisselende presentatie

Is het Indiëmonument nog wel van deze tijd?

woensdag 8 juli 2020

Helden op sokkels is een serie van 8 afleveringen waarin we standbeelden bespreken die vragen oproepen. Historicus Wim Berkelaar van de VU gaat uitzoeken of de critici een punt hebben en uiteindelijk werpen we de vraag op: wat moeten we ermee? Een medaille omhangen, een bijsluiter plaatsen of wegtakelen?

Vanavond is aflevering 2 en die gaat over het Indië monument. Het monument waarop generaal van Heutz (inmiddels) ontbreekt. Hij is omstreden. Pleit dat voor dat monument?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1