appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Presentator: Tijs van den Brink, Herman van der Zandt, Jeroen Stomphorst

Carillonestafette viert 75 jaar bevrijding, corona of geen corona

maandag 30 maart 2020

Door de coronacrisis ligt het culturele leven plat. Alle concerten zijn gecanceld. Toch klinkt er nog steeds livemuziek in de openbare ruimte: namelijk dat van kerkklokken en carillons. Aanstaande woensdag start in Enschede - corona of geen corona - de tweede fase van de nationale carillon-estafette, waarmee de beiaardiers van Nederland 75 jaar vrijheid vieren.

Een gesprek met Leo Samama van de Koninklijke Nederlandse Klokkenspel-Vereniging, en met beiaardier Heleen van der Weel.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1