appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Presentator: Robbert Meeder

Luister terug

Klooster! Glossy

donderdag 18 mei 2017

Gastverblijven van kloosters puilen uit, steeds meer mensen willen zich er even terugtrekken. Wat is er toch zo aantrekkelijk aan het kloosterleven?

Leo Feijen is hoofdredacteur van de nieuwe glossy Klooster! die vanaf morgen bij 12 verschillende kloosters te verkrijgen is, en heeft wel een idee. Feijen zelf heeft namelijk een groot zwak voor het kloosterleven: 'Ik heb de afgelopen jaren heel wat pittige klussen moeten doen, dat heb ik alleen kunnen doen omdat ik probeer te leven volgens de principes van monniken. Ik heb in mijn leven het meest geleerd van gesprekken met monniken die in afzondering leven.' Ook volksfilosoof en 'die-hard atheist' Bas Haring verblijft zo'n drie keer per jaar een tijdje in een klooster. In Langs de Lijn En Omstreken legt hij uit waarom.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1