appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Rijkswaterstaat overweegt tunnel naar Ameland

woensdag 11 september 2019, 21:03 uur

Er komt een onderzoek naar een tunnelverbinding tussen Holwerd en Ameland. Dat bevestigde Rijkswaterstaat bij Langs de Lijn En Omstreken. De tunnel is een van de drie opties om de verbinding tussen het waddeneiland en het vasteland te verbeteren. Het tunnelplan krijgt geen applaus van de Waddenvereniging en van de partij Algemeen Belang Ameland.

De twee andere opties zijn het verbeteren van de bestaande veerverbinding en het verplaatsen van die verbinding van Holwerd naar Ferwerd, dat iets zuidelijker ligt.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1