appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Koen Bandsma lost problemen op met 'nudging'

woensdag 14 augustus 2019, 22:00 uur

Een blikvanger langs de weg om zwerfafval tegen te gaan. Een rode loper op de stoep om die irritante fietsparkeerders tegen te houden. Of een smiley die je toelacht als je niet te hard rijd. Al deze voorbeelden zijn het resultaat van 'nudging', een subtiele vorm van gedragsbeïnvloeding waar we elke dag mee te maken hebben.

Planoloog Koen Bandsma promoveert op dit thema en kan precies uitleggen hoe nudging werkt, waarom het nodig is en dat nudiging zelfs gevaarlijk kan zijn.. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1