appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Duivensport moet aantrekkelijker worden bij jongeren

woensdag 29 mei 2019, 22:31 uur

Het is een eeuwenoude sport. Het loslaten van postduiven in België of Frankrijk, waarna ze rap weer naar huis vliegen. Het snelste beestje wint. 

Tegenwoordig zijn het vooral oudere, gepensioneerde mannen die in hun tuin naar de lucht staren, uitkijkend naar de aankomst van hun duiven. De sport vergrijst, en rap ook. Dat ziet de Nederlandse Postduiven Organisatie als een groeiend probleem.

Gelukkig is die passie er bij sommige jongeren nog wel. Bijvoorbeeld bij de 16-jarige Jim Coenraad. Hij heeft zelf 80 duiven en om zoveel mogelijk over de sport te leren gaat hij wekelijks langs bij Gert-Jan Beute, misschien wel Nederlands’ beste duivencoach. Eline de Zeeuw zocht de twee op in Wilhelminaoord.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1