appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Scholen benieuwd: wie wint de onderwijs-oscar?

dinsdag 26 maart 2019, 21:03 uur

Woensdag is de uitreiking van de Nationale Onderwijsprijs. Een prijs die is bedoeld voor scholen die creatief onderwijs geven. 

Basisschool Het Mozaïek uit Arnhem haalde de finale, vanwege de wekelijkse debatten die daar worden georganiseerd in de bovenbouw. Initiatiefneemster Conny Ettema van 'Debatteren kun je leren' vertelt erover in de studio met de leerlingen Oumaima en Edris. 

En het Fioretti College uit het Brabantse Veghel is genomineerd met het schilderproject dat daar al twintig jaar lang bestaat. Leerlingen die een mentale steun in de rug nodig hebben, gaan schilderen of tekenen met docent beeldende vorming Geert van de Vorstenbosch. De leerlingen Nuno en Jill hebben veel baat gehad van de lessen, vertellen ze.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1